reklama 11B

Čeští jezdci doufají v úspěch při CSI v Olomouci

Již ve čtvrtek 11. června startují v Olomouci parkurové závody Světového poháru – J&T Banka CSI3*W. Na nejvyšší úrovni budou startovat mj. i členové českého reprezentačního A-kádru Zuzana Zelinková a Ondřej Zvára, kteří doufají, že se jim bude dařit.
10.06.2015 20:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Zuzana Zelinková při středenčím tréninku. Foto Josef Malinovský
 
 
Zuzana Zelinková se na olomoucké závody chystala dva týdny v Německu ve stájích Dirka Ahlmanna, kam za dojížděl také reprezentační trenér Tjark Nagel. „Dolaďovali jsme všechny detaily, aby koně byli soustředění a uvolnění. – Účast na domácích závodech je pro mě vždy něčím výjimečným, takže mi vždy záleží na tom, aby vše klaplo na jedničku a české publikum jsem nezklamala,“ uvedla jezdkyně roku 2014 Zuzana Zelinková.
 
Ondřej Zvára na rozdíl od své reprezentační kolegyně na přípravy do Olomouce moc času neměl, jelikož startoval ještě před pár dny na závodech nejvyšší úrovně v polských Sopotechmj. se svojí stájovou jedničkou Cento Lanem. „Předešlý víkend byl pro nás při závodech CSIO5* v Sopotech opět velmi vydařený. Dostali jsme se do rozeskakování v soutěži na výšce 160 centimetrů, kde jsme sice udělali jednu chybu, ale i to beru jako velký úspěch. V rozeskakování se zkrátka musí jet hop nebo trop a chyba přijde velmi snadno,“ konstatoval Ondřej Zvára, který v Olomouci bude sedlat v hlavní soutěžní kategorii CSI3* klisnu Carmen Arcus a další dva koně v nižších túrách. „Moc se na olomoucké závody těším a jsem rád, že se alespoň jednou za rok v České republice konají soutěže Světového poháru. Pro mě je to vždy velký zážitek startovat před domácím publikem, zejména když jsou ochozy kolbiště zcela plné,“ dodal Ondřej Zvára
 
Cíl mají oba jezdci jasný. „Bylo by krásné se dostat v nedělní Velké ceně do rozeskakování a být při slavnostním dekorování nejlepších účastníků. Každopádně budu ráda, když moji koně podají pěkné výkony a bude s nimi spokojena jak majitelka mých koňských svěřenců, tak naši fanoušci,“ shrnula Zuzana Zelinková. Našim jezdcům samozřejmě půjde nejen o co nejlepší umístění, ale také o zisk bodů do olympijského žebříčku. Jsou si však plně vědomi velmi přísných limitů pro kvalifikaci na olympijské hry. „V celé naší divizi je pouze jedno místo pro jednotlivce, a tak se naše pozornost bude plně soustředit pro týmový kvalifikační závod ve slovenském Šamoríně, který se uskuteční za necelé dva měsíce. Každopádně každé úspěšně absolvované závody olympijské kvalifikace jsou pro nás moc důležité,“ podotkla Zuzana Zelinková.  Jak se všem jezdcům bude dařit, to bude možné sledovat nejen přímo z ochozů kolbiště, ale také prostřednictvím živého internetového přenosu, který poběží všechny čtyři soutěžní dny vždy od 8.30 hodin, na kdy je naplánován vždy první start daného dne. Veškeré další podrobnosti najdete na adrese www.csi-olomouc.cz.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE