reklama 11C

Český drezurní pohár v roce 2015 podesáté

Celorepublikový drezurní seriál Český drezurní pohár vstupuje do jubilejního desátého ročníku. V rámci něj se po boku tradičních pořadatelů představí martinický nováček, není to však jediná novinka, kterou seriál přinese...
09.12.2014 08:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto archiv Jezdci.cz

Přidali jsme několik kvalifikačních kol, úplně novým subjektempoháru je Equitana Martinice, renomované a vynikající závodištěblízkosti Prahy, doteď orientované především na skokový sport, kde celý pohár začíná,“ potvrdil Jan Hofbauer.

Hlavním pořadatelem ČDP 2015 je Farma Ptýrov. Finále, které se uskuteční právě na Ptýrově, bude předcházet sedm kvalifikačních kol. Zahajovat se bude koncem dubnaMartinicích, květnové zastávky budouareálu Dvůr Stráň Gabrielka a také na Farmě Borová. V červnu se drezurní pohár přesune nejprve do Brna na Panskou líchu a koncem června se o body pojedeNebanicích.

Po červencové pauze se v srpnu uskuteční dvě závěrečná kola – předposlední zastávkou bude areál Grunt Galatík v Těšánkách a na finále se jezdci mohou naladit na Ptýrově při posledním kole 28. – 30. srpna. O necelý měsíc později, 19. – 20. září, v témže areálu proběhne finále.

rámci Českého drezurního poháru se bude jezditkategoriích Top Ten Cup, Challenge Cup, Junior Cup a Novice Cup.  O závody nebudou ochuzeni ani pony jezdci při PonyTrophy, jejich kvalifikační kola budou však někdy odlišná –zahajují až v květnu, a to v Bohuňovicích.

Kvalifikace do Challenge Cupu a Top Ten Cupu obnáší alespoň čtyři startyrámci seriálu, nejméně na dvou odlišných místech. Ve finále Top Ten Cupu mohou startovat pouze dvojice, kterérámci Českého drezurního poháru absolvují alespoň dvě úlohy stupně Intermediate I. Z obou seriálů se do finále probojuje nejlepší desítka. Pro juniory a pony jezdce platí podobné pravidlo, tedy musí mít započítány alespoň čtyři výsledky ze dvou různých kvalifikačních kol. Ve finále pak odstartuje nejlepší osmičkaobou kategorií.

Pro jezdce Novice Cupu, tedy jezdce, jejichž výkonostposledních dvou letech nedosáhla stupně S a výše, budou připraveny nedělní finálová kola, kam se dostane 15 nejlepších jezdců ze soboty, respektivepřípadě třídenních závodů bude kvalifikační úloha i v pátek.

Pro další informace se můžete podívat na stránky Českého drezurního poháru, které naleznete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE