reklama 11B

České vítězství na CVI Frenštát objektivem EquiTV

Frenštát pod Radhoštěm hostil ve dnech 2. – 5. června tradiční mezinárodní voltižní závody CVI. K velké radosti českých fanoušků voltiže dokázala v seniorské kategorii žen zvítězit Jana Bartoňková. Pojďme si to připomenout v reportáži EquiTV.
10.06.2016 13:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

VIDEOREPORTÁŽ Z FRENŠTÁTU NAJDETE SLEDUJTE POD TÍMTO ODKAZEM

Ve dnech 2. až 5. června se v areálu Tělovýchovné jednoty Frenštát pod Radhoštěm odehrály mezinárodní voltižní závody označené jako CVI až do úrovně tří hvězd. Tamní pořadatelé tak navázali letošním čtvrtým ročníkem na znovuobnovenou tradici velkých voltižních závodů pořádaných v podhůří Beskyd.
 
Vypsáno bylo celkem šestnáct kategorií. Všechny bohužel v naší souhrnné reportáži zmínit nestihneme, a tak se podíváme alespoň na ty nejzajímavější výkony voltižérů, kteří se na Moravu sjeli z deseti zemí světa
 
Z Itálie dorazila jediná seniorská dvojice startující v nejvyšší tříhvězdové úrovni soutěže Pas-de-Deux.  Pár ve složení Eliana Arcioni a Luna Cassanmagnano získal za svou sestavu známku 6.909. Česká republika neměla ve Frenštátu na startu dvojic žádné reprezentanty, žhavým želízkem v ohni však byla sestava Jezdeckého klubu Voltiž Albertovec pro kategorii juniorských skupin. Albertovská skvadra, která pod vedením Ladislava Menšíka cvičila na Patriotovi, vybojovala pěkné druhé místo
 
Zastoupení v této soutěži měl také další český voltižní klub TJJ Lucky Drásov. – Drasovští junioři dokončili se známkou 6.205 na čtvrtém místě. Celkovými vítězi soutěže skupin se stali junioři ze slovenského klubu Tělovýchovné jednoty Slavia Košice, kteří získali od rozhodčích hodnocení 6.810. Ačkoliv na tříhvězdičkové úrovni dokončila pouze jedna skupina – a to z Rakouska, byla bezesporu ozdobou závodů. Pojďte se tedy na výkon cvičenců s koněm Alessio L´Amabil vedeným Mariou Lehrmann podívat chvíli bez komentáře... 
 
Vrcholem závodů byly volné sestavy žen a mužů v seniorské kategorii jednotlivců. V mužské soutěži na úrovni tří hvězd měli Češi pouze jednoho účastníka, úřadujícího vicemistra republiky Josefa Zelinku. Jeho výkon na Aladinovi lonžovaném Ondřejem Svobodou byl oceněn jako čtvrtý nejlepší, a český voltižér tak v letošním ročníku CVI zůstal těsně pod stupni vítězů. Na pomyslném bronzovém stupínku stanul rakouský jezdec Dominik Eder, který cvičil na koni Pipetto. Od sboru rozhodčích dostal velmi pěknou známku 7.086. O půl bodu více dostal za svou sestavu Maďar Bence Balazs. Na koni KCM Vaultinghorses Lord si dojel pro druhou příčku. Vítězem mužské kategorie se stal další z rakouských sportovců, Stefan Csandl. Ten cvičil, stejně jako jeho krajan Eder na koni Pipetto, a se svým výkonem nenašel mezi seniory přemožitele.
 
Nejsilněji byla z pohledu českých barev obsazená ženská seniorská kategorie. Za Českou republiku do ní nastoupily hned tři voltižérky. Kateřina Dušková na zkušeném reprezentačním koni Grand Arot, jehož lonžovala Klára Fratáková, zacvičila celkově šestou nejvydařenější sestavu. Pátá příčka patřila zásluhou dvojice Emma Kalliomaa a KCM Vaultinghorses Lord finské výpravě. Jejich výkon byl oceněn známkou 6.151. Další českou zástupkyní v řadách seniorek byla Weronika Schönwaldová, která cvičila na koni Aladin. Pod vedením Ondřeje Svobody si tato naše voltižérka dojela pro čtvrté místo. Kůň Pipetto se na scéně při frenštátském mítinku objevoval velmi často. Podílel se také na třetím místě rakouské jezdkyně Sabine Kuntner. Na českém koni Aquarisovi lonžovaném Ladislavem Menšíkem cvičila finská jezdkyně Heta Vihro a získala druhou příčku. Obrovskou radost přinesla všem českým fanouškům voltiže Jana Bartoňková, která cvičila na drásovském Landarovi, jehož stálou lonžérkou je Petra Cinerová. 
 
Naše dlouhodobě nejúspěšnější žena v seniorské kategorii ukázala všem soupeřkám záda, když si s vysokým hodnocením 7.313 dojela pro vítězství. Ostatně – vychutnejte si její výkon alespoň chvíli nerušeně... Janě Bartoňkové pomohl k prvenství nemalým dílem také kůň Landar, který od rozhodčích pravidelně dostává velmi vysoké známky za chody. Nás samozřejmě zajímalo, jaké dojmy si Jana Bartoňková z Frenštátu odvážela.
 
 

Videozáznamy z CVI Frenštát můžete najít pod následujcími odkazy:

ČESKÁ TELEVIZE - NEZKRÁCENÝ ZÁZNAM - SOBOTA

ČESKÁ TELEVIZE - NEZKRÁCENÝ ZÁZNAM - NEDĚLE

SESTŘIH ČESKÉ TELEVIZE 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE