reklama 11B

Česká voltiž na CHIO Aachen dvakrát pátá

Od pátku 21. do neděle 23. června probíhaly v rámci Světového jezdeckého festivalu CHIO Aachen 2013 voltižní soutěže, v nichž jsme měli zastoupení v kategoriích mužů, žen a skupin, ale také v soutěži národů. A jak se jim dařilo?
24.06.2013 12:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Lukáš Klouda obsadil konečné 5. místo. V úvodní povinné sestavě byl totižsedmý v pořadí, v technické jízdě si polepšil na pátou pozici a nejlépe se mu dařilo ve volné sestavě. V vybojoval bronzovou příčku
 
Vítězem se stal Němec Erik Oese, kterého předstihl pouze ve Freestylu Nicolas Andreani z Francie. Ten dokončil celkově třetí za Tomasem Brüsewitzem z Německa, jenž si pouze bodově pohoršil v závěrečné části, kdy jeho výkon byl ohodnocen až jako pátý v pořadí. Před Lukášem Kloudou byl ještě další německý účastník Jannik Heiland. 
 
Mezi ženami obsadila Jana Bartoňková konečnou 18. příčku. Jednotlivé části soutěže dokončila jako 19., 16. a 20. Tým JK Voltiž Albertovec vybojoval 8. pozici z 16. K lepšímu umístění mu zabránila nepříliš vydařená povinná sestava.
 
V nedělní soutěži národů Česká republika skončila pátá, a to především díky Lukášovi Kloudovi, jehož hodnocení rozhodčí ohodnotili jako 9. nejlepší. Jana Bartoňková byla šestnáctá a albertovský tým dvacátý. O výsledném pořadí rozhodoval součet bodů ze všech tří sestav. 
 
Podrobnosti najdete na www.chioaachen.de



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE