reklama 11C

Česká účast na körungu ve Stadl Pauře

V rakouské Stadl Pauře se pravidelně koná körung pro rakouského teplokrevníka. Tento rok byla tato akce naplánována na 11. února a přítomen byl i český zástupce, plemenný hřebec Lasing (po Lantaan z Lensi po Palisco), který byl jedním z vybraných…
19.02.2017 09:38  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

Na akci se představilo celkem 24 mladých hřebců, z toho pouze šest bylo vybráno do plemenitby. Zároveň se akce účastnilo 12 starších hřebců, a to právě včetně českého zástupce, hřebce Lasinga. Kůň v majetku Elišky Opravilové a chovatele Karla Růžičky se narodil v roce 2007. Hřebec sám má aktuální výkonnost ve všestrannosti CIC3* a mimo jiné je vítěz KMK pro šestileté koně ve všestrannosti. Aktuálně ho jeho majitelka má právě v Rakousku, kde žije.

„Několik lidí v Rakousku mě oslovilo s tím, že by měli o Lasinga zájem. Po dohodě s chovatelem jsme se tak rozhodli ho vzít na körung. Jsem moc ráda, že to vyšlo a porotě se líbil,“ popsala Eliška Opravilová. Lasing tak nově působí nejen v plemenné knize Českého teplokrevníka, ale může připouštět i v rámci rakouské plemenné knihy „AWÖ“ (rakouský teplokrevník).

Stránky tohoto körungu naleznete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE