reklama 11B

Češi zahájili ve čtvrtek Lanaken první kvalifikací

Čeští reprezentanti nechybní s mladými koňmi na světovém chovatelském šampionátu v belgickém Lanakenu, kde se během čtvrtečního dne 21. září konaly první kvalifikace pro jednotlivé kategorie. České dvojice jsme měli v pětileté a šestileté kategorii…
21.09.2017 19:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V pětileté kategorii nastoupily na start čtyři české dvojice a pro Česko to byl velice úspěšný úvod. Tři koně totiž dokončili soutěž bezchybně a po první kvalifikaci si drží dělené první místo. Bez trestných bodů dokázala soutěž dokončit Petra Boháčová s klisnou Zeta, dále Jan Malý společně s Candinem Des Etains a také Filip Doležal a Caro. Jednu chybu si připsala Lenka Matunová a Hickstead TN. To je posunulo na průběžné 117. místo.

Šestiletí koně měli v rámci první kvalifikace připraven parkur 130 centimetrů vysoký, který se jel jako dvoufázové skákání. Za Českou republiku v této kategorii nastoupily tři dvojice. Nejvíce se dařilo Janu Malému s valachem Faristo. Ti totiž nejen postoupili do druhé fáze, ale po bezchybném výkonu v obou částech parkuru si dojeli pro pěkné šestnácté místo. Dvojice si tak poradila s druhou fází i ve velmi dobrém čase, neboť nulu na konto si připsalo téměř 100 dvojic.

Do druhé fáze se probojovala také Daniela Hrůzková a Obora´s Sarah. V druhé fázi však inkasovaly 9 trestných bodů, což je zařadilo na 147. místo výsledkové listiny. Jednu chybu v první fázi pak zaznamenala Petra Boháčová a Cimbura. Znamenalo to pro ně dělenou 159. pozici.

 Kompletní výsledky naleznete ZDE.




Štítky: CSILanaken
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE