reklama 11A

ČSP Velká cena Opavy změnila složení TOP4

ikonka

Deváté kvalifikační kolo Českého skokového poháru, které se konalo v neděli 26. srpna v Opavě, mělo na startu všechny jezdce z elitní čtyřky průběžného bodování. Ne všem se však tolik dařilo a došlo tak ke změně ve složení elitní čtyřky…
27.08.2018 15:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ve Velké ceně Opavy se sešlo letos rekordní startovní pole, a to včetně téměř kompletní elitní desítky průběžného bodování. Do finále pro deset nejlepších se však ze základního kola dostali pouze dva jezdci figurující v elitní čtveřici. Její složení se navíc po soutěži změnilo.

Na čele se udržel Jan Chýle, který si však ve Velké ceně Opavy připsal pouhý bod, neboť do finále s Cool Paradise nepostoupil. Na konto si totiž připsal v základním kole 8 trestných bodů. Naopak z elitní čtveřice vypadl Jan Štětina. Ten si sice do Opavy přivezl do Velké ceny dva koně, se Zentem-S i Verdim-S inkasoval pokaždé 8 trestných bodů, což na účast ve finále Velké ceny Opavy nestačilo. S oběma koňmi navíc dokončil v horším čase než Jan Chýle.

Do finále se naopak probojoval Marek Klus, Ondřej Pospíšil a také původně pátý Matěj Kotalík. Tento vítěz Velké ceny Litomyšle předvedl dobrý výkon i v Opavě, za který si připsal na své konto 8 bodů. V součtu získal celkem 47 bodů a posunul se tak do elitní čtveřice. V ní dále zůstali na druhé pozici Marek Klus (63 bodů) a Ondřej Pospíšil (53 bodů).

V rámci elitní desítky se výrazněji posunul také Přemysl Adam, který je aktuálně s 39 body na šestém místě. Na čtvrtou příčku přitom potřebuje 8 bodů. V Opavě tento jezdec připisoval 10 bodů.

Do konce letošního ročníku Českého skokového poháru už chybí jen dvě kola. V září se nejprve jezdci představí ve Frenštátu pod Radhoštěm a následně se přesunou již do finálových Zduchovic. 

 

Stránky pořadatele naleznete ZDE.

Foto: Kateřina Návojová




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE