reklama 11C

CIC ve Wiener Neustadtu úspěšné pro Pokorného

O nejlepší český výkon se postaral Robert Pokorný, který stejně jako další čtyři jezdci závodili v rakouském Wiener Neustatdu ve dnech 2. – 4. srpna na mezinárodních závodech CIC***. Ti závodili v úrovních národních soutěží a CIC*, CIC**...
06.08.2013 06:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Nejlepší byl Robert Pokorný. Ilustrační fot archiv jezdce

V soutěži stupně „A“ lehké se představil z České republiky Václav Zízla. S koněm Fedor začal velmi slibně a po drezuře byl třetí. Nepovedená terénní jízda s 80 trestnými body na překážkách a navíc překročený čas však českou dvojici posunula na konec startovního pole a skončili dvanáctí. Na parkuru dvakrát chybovali
 
V nejobsazenější soutěži „A“, kde startovalo 32 dvojic, předvedla nejlepší výkon Zuzana Šmídová. Ta sedlala koně Sir Charlles a dojela si pro 16. pozici. Výrazně jí pomohla terénní zkouška, kterou zajela bez chyby a v čase. Na parkuru pak přidala 8 trestných bodů. Ve stejné soutěži jel ještě Jiří Machovec a Ortok. Ti měli v sobotu i neděli problém pouze s časem, obě zkoušky zvládli bez skokové chyby a nakonec jim to vyneslo 16. místo. 
 
Nejlépe se prezentoval Robert Pokorný a Boline. Ti prezentovali Česko v soutěži „L“ dle rakouského značení a obsadili čtvrtou příčku. Po drezuře si polepšili malým překročením času v krosu a jedna chyba na parkuru je sice připravila o třetí místo, ale nikam dozadu je neposunula. 
 
V CIC* pak bojoval opět Robert pokorný s koněm Rodeo au Heup. Ti se již nevyhnuli zastavení v terénní jízdě a ani parkur jim nevyšel dle představ – získali 12 trestných bodů a k tomu dalších 7 za překročený čas. To ve výsledku stačilo na 26. Místo z 31 dokončivších dvojic. 
 
Český jezdec nechyběl ani na úrovni dvou hvězd (CIC**).  Lukáš Létal a Innocenta se od počátku pohybovali kolem deváté pozice, na které nakonec skončili. Potrápil je čas v krosu, ale překážky jim nečinili problémy. Pouze se nevyhnuli jedné skokové chybě na parkuru. 
 

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE