reklama 11D

Byly otevřeny přihlášky na Jezdecký festival 2018

ikonka

Česká jezdecká federace schválila rozpis pro Jezdecký festival s ročníkem 2018. Ten se bude odehrávat na výstavišti v Lysé nad Labem od 21. do 25. března. Účastníci i diváci se mohou těšit na bezmála čtyřicet soutěží napříč čtyřmi disciplínami…
21.02.2018 16:52  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Jezdecký festival, to je především sport. V letošním roce si na své přijdou parkuroví, drezurní a voltižní jezdci, celý jeden den pak bude vyhrazen také vozatajům. Přesně měsíc před zahájením Jezdeckého festivalu 2018 byly závody otevřeny k přihlašování v Jezdeckém informačním systému České jezdecké federace (JIS).
 
Brány haly C areálu výstaviště v Lysé nad Labem se návštěvníkům a fanouškům klasického jezdectví otevřou ve středu 21. března. V zahajovací den se pojede šest soutěží. V dopoledním bloku se představí děti na pony, pro něž jsou vypsány soutěže stupně ZLP, LP a SP. V odpolední části vyrostou parkury pro velké koně s výškou od 100 do 115 centimetrů. 
 
Podobný scénář má čtvrtek, kdy se od rána budou odehrávat dvě pony soutěže včetně vrcholu Pony túry, jež je novinkou Zimního Jezdeckého poháru ČJF. Následovat budou čtyři klání pro skokany na velkých koních s obtížností Z až S*, tedy 100 až 125 centimetrů. Ve dvou z nich, L* a S*, se rozhodne o vítězích Malé i Velké túry Zimního Jezdeckého poháru ČJF. 
 
Rovněž páteční sportovní harmonogram se týká parkurových jezdců, tentokrát však už výhradně s velkými koňmi. Dopoledne se bude skákat ve třech soutěžích na překážkách od 100 do 115 centimetrů. Vrcholem nejen pátečního dne, ale celého skokového programu mítinku bude odpolední Grand Prix Czech Equestrian Teamu s překážkami do 140 centimetrů. Poníci nakonec nebudou chybět ani během třetího dne festivalu, ovšem pouze v mini turnaje Pony-games.
 
Sobota bude tradičně patřit estetickým disciplínám. V dopoledním bloku vyroste hale C drezurní obdélník, v němž se vystřídají dvojice v úlohách Sv. Jiří, volná juniorská FEI, volná Intermediate 1 a hlavně atraktivní Grand Prix Freestyle, který je tím nejtěžším, co mohou návštěvníci jakýchkoliv drezurních závodů vidět. 
 
Po polední přestávce se obdélník změní v kruh, protože na řadu přijde voltiž. Vypsáno je celkem sedm soutěží jak pro jednotlivce, tak skupiny různých věkových kategorií. Tím však sobotní program nekončí. Od 18 hodin se rozběhne večerní show, kterou zahájí parkurové Mini-maxi a také speciální kombinovaná soutěž pro týmy složené ze skokanů a vozatajů s názvem Jump and Drive. Následovat bude řada vystoupení a ukázek práce s koňmi trvající až do pozdních večerních hodin.
 
Sportovní spřežení ovládnou scénu v neděli 25. března. Po dvou hobby soutěžích a soutěži pro pony páry se ke slovu dostanou jezdci jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží, kteří v Lysé nad Labem při svých adrenalinových jízdách uzavřou letošní sérii vozatajské části Zimního Jezdeckého poháru ČJF.
 

Podrobný přehled soutěží a další informace najdete na adrese www.jezdeckyfestival.cz




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE