reklama 11B

Boj Opatrného s Karaevlim o OH v Riu pokračuje

Dramatický boj o body do olympijského žebříčku mezi Alešem Opatrným a tureckým jezdcem Omerem Karaevlim pokračuje! Hlavní soutěž závodů CSI4*-W Al Rayyan v Kataru 3. ledna na napínavém stavu nakonec mnoho nezměnila. Aleš skončil pátý a Omer šestý...
03.01.2016 18:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
V důsledku to však bohužel znamená, že Aleš Opatrný si s Acovarem pohoršil oproti Karaevlimu o jeden bod! Za normálních okolností by bral za páté místo 70 bodů a škrtal si v kvalifikační tabulce jeden z pěti zapsaných výsledků ohodnocených 35 body. Jenže soutěž dokončilo jen 21 dvojic, a tak zisk bodů je jen 90%. To znamená, že místo 70 je bodů pouze 63. Připočítává si tak navíc 28 bodů
 
Omer Karaevli s koněm Dadjak ter Puttenen zůstal v neděli 3. ledna jednu příčku za naším jezdcem, a to mu vyneslo v této soutěži 54 bodů (místo 60 při 100% bodovém zisku). Jenže dle našich neoficiálních propočtů by si měl škrtat ze svých předešlých výkonů pouze 25 bodů a jeho bodový přínos z nedělní soutěže je tedy 29 bodů. Rozdíl mezi oběma rivaly se tak zvýšil z 13,5 na 14,5 bodů v neprospěch Aleše Opatrného s Acovarem, kteří mají v součtu dle našich pracovních výpočtů 807,25 bodů. Zdůrazňujeme však, že jde o pracovní (neoficiální) výpočty, jejichž správnost bude potvrzena až aktualizací OH žebříčku FEI!
 
Aleš Opatrný se nyní se zbytkem ekipy Czech Equestrian Teamu připravuje na přesun z Kataru do Spojených arabských emirátů, kde jej již v termínu 14. – 16. ledna 2016 čekají další mezinárodní závody zařazené do Světového poháru – CSI3*-W v Sharjah (český název je Šardžá), což je město vzdálené jen několik kilometrů od Dubaje. Jde o třetí nejlidnatější město ve Spojených arabských emirátech, hlavní město emirátu Šardžá, centrum ropného průmyslu, obchodu a rybolovu. Opět by se tam měl potkat s Turkem Omerem Karaevlim, a tak bude dál pokračovat přímý souboj o vytouženou olympijskou kvalifikaci, která se uzavře až začátkem března 2016. 
 
Jak jsme již psali dříve, Aleš nebude v těchto dnech jediným českým jezdcem v této lokalitě, neboť v sobotu 9. ledna 2016 se v Dubaji poběží mezinárodní závody ve vytrvalosti (MOHAMMED BIN RASHID AL MAKTOUM ENDURANCE CUP CEI*** 160 km). Českou republiku budou reprezentovat dvojice: Tereza Kopecká – Ubayhan du Cade, Lucie Škábová – Al Rasím a Michaela Zapletalová – Eksol.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE