reklama 11A

Beseda o cestě kladrubské krajiny na seznam UNESCO

ikonka

V úterý 31. října 2017 uspořádal Národní hřebčín Kladruby nad Labem další veřejnou besedu věnující se přípravě na zápis památky do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. O průběhu besedy informují zástupci NH Kladruby…
12.11.2017 18:57  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Jako hosté zde vystoupili: státní tajemník ministerstva kultury Zdeněk Novák, první náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, místopředseda České komise pro UNESCO Michal Beneš a výkonná ředitelka Dobrovolného svazku obcí České dědictví UNESCO Michaela Severová. 
 
V úvodu byla nejprve prezentována jedinečnost a unikátnost Kladrubské kulturní krajiny, která byla ve své historii vždy určená pro chov ceremoniálních kočárových koní. Hovořilo se o nejrůznějších aspektech přímo souvisejících se zápisem do seznamu UNESCO či o snaze národního hřebčína, ministerstva zemědělství a ministerstva kultury o intenzivní spolupráci s dotčenými samosprávami a samozřejmě i s občany. 
 
Rovněž byl představen detailní harmonogram všech činností vztahujících se k finálnímu podání oficiální žádosti, a to až do termínu 31. 1. 2018. 
 
V závěru programu byl vyhrazen prostor pro dotazy občanů, kteří měli jedinečnou možnost se k danému tématu vyjádřit. V rámci této diskuze byli posluchači také seznámeni se současnými i budoucí investicemi, které s touto problematikou úzce souvisejí.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE