reklama 11A

BMW Polo Czech Open 2011

Ve dnech 10. - 12. června se hostitelem koňského póla stala opět i Česká republika. Pod záštitou Federation of International Polo se na farmě Levín nedaleko Prahy uskutečnil turnaj v koňském pólu BMW Polo Czech Open 2011...
14.06.2011 16:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

TV záznam turnaje BMV Polo Open 2011 najdete NA TOMTO ODKAZU. Foto Rene Teuber

 

Mezinárodní turnaj BMW Polo Open 2011 aneb Česká republika součástí Veuve Clicquot sezóny

Ve dnech 10. – 12. června se hostitelem koňského póla stala opět i Česká republika. Pod záštitou Federation of International Polo na farmě Levín nedaleko Prahy uspořádala La Republica Polo Club ve spolupráci s I. Polo klubem Bratislava 1888 mezinárodní turnaj v koňském pólu BMW Polo Czech Open 2011 s handicapem +6,  který je stejně jako Gold Cup v Anglii nebo Polo Classic v New Yorku součástí Veuve Clicquot sezóny.

 
Vítězem se stal tým Hublot, na druhém místě se umístil tým BMW, třetí v pořadí skončil tým J&T Banka a čtvrté místo patří týmu Nespresso & La Casa Argentina. Turnaj dále podpořili partneři Veuve Clicquot, ABS Jet, Bling Bling a Eden Island Seychelles, hotel Aria, La Martina, Aquamarine Spa a Solan de Cabras
 
Hráče přišli podpořit například argentinský ambasador Espeche Gil, topmodelka Veronika Vařeková a mistr světa v běhu na lyžích Lukáš Bauer, kteří si užívali elegantní odpoledne plné adrenalinu a slunce, argentinské grilování a šampaňské Veuve Clicquot.
 
Organizátoři turnaje během finálového odpoledne podpořili Občanské sdružení pro hipoterapii Caballinus, které díky speciální léčebné metodě využívá pohybu koně k celkové rehabilitaci dítěte a pomáhá nejen v oblasti fyzické, ale i psychické, sociální a pedagogické.
 
POZVÁNKA publikovaná 8. června 2011
 
Mezi sebou se utkají týmy BMW, Hublot, Nespresso & La Casa Argentina a J&T Banka. Turnaj dále podpoří partneři Veuve Clicquot, hotel Aria, La Martina, Aquamarine Spa a Solan de Cabras. Handicap turnaje BMW Polo Open 2011 je stanoven na +4 - +6.
 
Reportáž z BMW Polo Czech Open 2011 přinese též Česká televize – viz ODKAZ
 
Místo konání: Farma Levin, Hvězdonice 53, okres Benešov, 256 01
 
Pro více informací kontaktujte Martinu Lewis na emailu: martina.lewis@larepublicapolo.com nebo navštivte www.larepublicapolo.com.
 
 

Znáte pravidla koňského póla?

 
Pólo je považováno za hru králů a nejexkluzivnější míčovou hru na světě, kterou kolem roku 1990 přivezli angličtí důstojníci z Indie do Anglie. Travnaté pólo hřiště je dlouhé 300 yardů a široké 200 yardů. V současné době se pólo hraje ve více než 80 zemích, hrají proti sobě dva týmy po čtyřech jezdcích. Cílem je dát co nejvíce gólů do branek na konci hřiště. Celý turnaj je rozdělen na herní periody tzv. chukky, což jsou úseky o délce přibližně 7 minut. Celý zápas má normálně 4 chukky, mezi každou chukkou je přestávka 3 minuty. 
 
Profesionalita hráčů koňského póla je na různé úrovni, která je určena tzv. handicapem hráče. Ten určuje každou sezónu národní komise každé země. Rozsah přidělovaných handicapů je od –2 do +10 u profesionálních hráčů. Čím vyšší handicap, tím lepší hráč. Týmový handicap je spočítán sečtením handicapů všech čtyř hráčů. Koně používaní pro koňské pólo jsou nazýváni pony, jejichž obvyklá výška je mezi 1,43 a 1,53 metry. Tito koně musí být rychlí a hbití tak, aby byli schopni rychle měnit směr během hry, nebojácní a nesmí jim vadit ani pálky, které sviští kolem jejich hlav.
 
Zdroj: tisková informace



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE