reklama 11A

Allianz Cup 2014 v Poděbradech opět pro Potluku

Ve dnech 9. – 10. srpna 2014 se v poděbradském areálu uskutečnil již 4. ročník skokových závodů Allianz Cup. Vítězem hlavní soutěže ST** se stejně jako v roce 2012 stal Ondřej Potluka s Land Masterem. Přinášíme podrobnosti...
11.08.2014 09:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Ondřej Potluka s Land Masterem. Foto Lukáš Klingora
 
 
Kolem 400 dvojic se během víkendu představilo v soutěžích od ZM až do ST**.  Na sobotním programu byly soutěže od ZM do S*. V nejvyšší soutěži dne zvítězil jako jediný s nulou v základním kole i rozeskakování Control Me Karsit s Lukášem Sojkou (viz samostatný článek – pod odkazem níže).
 
Program pokračoval v neděli soutěžemi s obtížností ZL až ST**. Do letošního Allianz Cupu (ST**) nastoupilo celkem 28 dvojic. Pouze tři z nich dokázaly překonat nástrahy parkuru z dílny Roberta Smékala s čistým kontem a probojovaly se tak do rozeskakování. Jako první dvojice s nulou na kontě ze základního kola odstartovala Barbora Bojtková a Quilago, která si však  v rozeskakování připsala 13 trestných bodů. Po Barboře Vojtkově absolvoval rozeskakování Ondřej Potluka a s Land Masterem udělal jednu chybu. O všem mohl rozhodnout Jan Chýle v sedle Cool Paradise. Tato dvojice však v rozeskakování také jednou chybovala a čas je posunulna druhé místo. Zlatou příčku tak obsadil Ondřej Potluka v sedle Land Mastera. Třetí místo získala Barbora Vojtková a Quilago.
 
V neděli se mimo soutěže pro velké koně uskutečnily také závody minikoní pod vedením Skokového centra minikoní Przechwozd. Diváci tak mohli sledovat před hlavní nedělní cenou finále Ceny Country radia na hlavním kolbišti.
 
Kompletní výsledky najdete v příslušném záznamu závodů – viz odkaz níže. Fotogalerii najdete POD TÍMTO ODKAZEM.
 
Připravil Lukáš Klingora



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE