reklama 11C

144 nominací na klasické dostihy 2017 v Praze

Celkem 144 přihlášek bylo podáno do čtyř klasických dostihů, které se letos uskuteční v Conseq Parku Velká Chuchle. Nejvyšší zájem je o start v 97. Českém derby (25. června, 44 nominací, ze zahraničí dorazily dvě německé přihlášky)...
21.01.2017 10:16  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Následují 72. St Leger (1. října, 39 přihlášených), 96. Velká jarní cena (14. května, 32 přihlášek, jedna z Anglie) a 69. Jarní cena klisen (7. května, 29 přihlášek, dvě klisny z Německa, dvě z Rakouska).
 
Nejčetněji zastoupeným trenérem je se čtrnácti přihláškami Petr Juránek (dále Zdeno Koplík a Greg Wroblewski s 13 a Pavel Tůma s 10), nejpočetněji reprezentovanou stájí je Rabbit Trhový Štěpánov (15 nominantů, dále Dr. Charvát 10, MUDr. Eva Nieslaniková 9, DS Pegas 9 a Joly 9). Nejbližší termín škrtání a možnosti dodatečných přihlášek je pro Derby, VJC a JCK 9. březen, pro St Leger 29. červen.
 
Mezi přihlášenými do Českého derby mají své zástupce trenéři šesti a majitelé pěti vítězů posledních ročníků tohoto nejbohatšího rovinového dostihu středoevropského regionu (stáje Monte Negro, Statek Blata Český ráj a Valentin Bukhtoyarov, resp. František a Radek Holčákovi, Josef Váňa a Arslangirej Šavujev).
 
Ze 44 nominovaných jmen je 41 hřebců a tři klisny (Hessoesse, Saša a Tafilly).
 
Ze zahraničí byli přihlášeni dva dosud neumístění hřebci (Laurin a Moneymaker).
 
Z první desítky klasifikace loňského dvouletého ročníku figuruje na seznamu devět jmen, včetně kompletní první pětice (vítěz Ceny zimního favorita Zock, suverénní Pražský zimní favorit Black Canyon, těsně druhý z CZF Dominique, premiantka Ceny Masise Saša a držitel Gerschova memoriálu Sir Sun).
 
Třináct přihlášených koní je českého chovu, jedenáct irského a francouzského, čtyři anglického, dva německého, dva z USA a jeden chovu polského.
 
Zdroj: Tisková informace TMM



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE