reklama 11B

V Ostravě se budou rozdávat za trávu bonusové body do žebříčku ČSP

ikonka

Český skokový pohár pokračuje Velkou cenou Ostravy, která je jednou z mála, která probíhá stále na travnatém kolbišti. Letos dokonce bude jediným pohárovým kolem na tomto povrchu. Za umístění na jezdce čekají bonusové body do žebříčku.
12.08.2021 11:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Pořádání soutěží Velkých cen má v Jezdeckém klubu Baník Ostrava více než padesátiletou tradici, v tomto roce se koná již 57. ročník. Startovní listina je však i letos poměrně skromná. Přesto nechybí jména dřívějších vítězů této soutěže, např. opavský Jiří Hruška nebo domácí Marek Hentšel.
 
Péče o travnaté kolbiště je náročná, a navíc kvalita povrchu je velmi závislá na počasí. Kvůli vytrvalým dešťům musela být letos Velká cena Ostravy už jednou zrušena. Pořadatelům se ale nakonec podařilo najít v nabitém kalendáři náhradní termín, a to od pátku 13. do neděle 15. srpna.
 
Do výsledků Velké ceny Ostravy Českého skokového poháru se nejvýrazněji zapsal opavský jezdec Jiří Hruška, který tam zvítězil celkem čtyřikrát. Zdeněk Žíla triumfoval v Ostravě dvakrát, stejně jako Lucie Strnadlová, mezi vítězi figurují i domácí jezdci Zuzana Brátová a Marek Hentšel. 
 
A právě souboj opavského Jiřího Hrušky a ostravského Marka Hentšela lze očekávat v nedělní Velké ceně, ve které budou oba sedlat hned dva koně. Jiřímu Hruškovi se dařilo minulý víkend na domácí půdě, kde dokázal zvítězit ve Velké ceně Opavy. 
 
Za každé umístění získají jezdci startující na ostravském travnatém kolbišti pět bonusových bodů navíc do žebříčku Českého skokového poháru 2021. V průběžném žebříčku poháru aktuálně vede Natálie Ulčová se 40 body těsně před Jaroslavem Jindrou se 39 body. 
 
Zdroj: tisková informace ČSP
Foto: Zenon Kisza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE