reklama 11B

Třetí kolo NBHA 2023 hostil Fox Riders Ranch na severozápadě Čech

ikonka

Seriál závodů pod hlavičkou Národní barelové asociace České republiky dostal do své poloviny. Třetí kolo se konalo na Fox Riders Ranchi v obci Luční Chvojno nedaleko Ústí nad Labem. Skvělou formu tam potvrdila polská jezdkyně Aleksandra Szubart.
03.08.2023 22:25  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
V polovině seriálu již zpravidla bývá jasné, kdo je v disciplínách Open favoritem na titul High Point Championa, což je nejprestižnější titul sezony. Ani tentokrát tomu nebylo jinak a svoji výbornou formu potvrdila polská jezdkyně Aleksandra Szubart, které se opět podařilo zvítězit ve třídách Open v disciplínách Barrel Race a Pole Bending.
 
„První jízda byla docela dobrá, a tak jsem ve druhém kole chtěla zkusit jet rychleji a nechat ho klidně udělat nějaké chyby. V té rychlosti šel kůň příliš daleko od barelů v obratu a jízda nebyla ve výsledku až tak rychlá. Vůbec to však nevadilo, protože ta první se nám povedla, a tak jsme si to mohli dovolit. Ve stejném duchu jsme to pak udělali i v Pole Bendingu. Jsem šťastná, že se nám to opět povedlo,“ říká o svých jízdách ve třetím kole Aleksandra Szubart.
 
Na druhém místě se v Barrel Race Open umístila několikanásobná šampionka NBHA Barbora Kratochvílová s koněm Speedy Rap Arrow. „V poslední době jsme měli trochu problém se třetím barelem. Hodně jsme na tom doma pracovali a dneska se nám ho při obou kolech podařilo zavřít, a za to jsem moc šťastná. Doufám, že všechny naše další jízdy letos budou alespoň tak dobré, jako byly ty dnešní,“ konstatovala Kratochvílová.
 
Nováčkem v letošním roce na stupni vítězů byla Monika Knesplová. S koněm My Version Legacy se umístila v barelech na třetím místě. „Naše jízdy byly ještě poněkud opatrnější kvůli zranění z jara, nicméně až na pár chyb z mojí strany to bylo hezky zajeté. S naším výkonem jsem byla spokojená, zraněný sval drží, takže příště budeme moci zase trošku zrychlit. Přeji si hlavně, abychom sezonu dojezdili ve zdraví, ale kdyby se nám podařilo stáhnout ještě nějaké vteřiny, bylo by to super,“ zhodnotila Knesplová.
 
Čtvrté kolo NBHA se uskuteční v sobotu 12. srpna na ranči Kříženec. Bude to jediné letošní kolo pořádané v západních Čechách.
 
Text a foto: poskytla Karolína Kutnarová, NBHA



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE