reklama 11B

Tcheque King triumfoval ve Wissembourgu, Shabana nestačila v listed

ikonka

Pondělní výjezdy českých stájí na prvomájové dostihy v Evropě se nesly ve znamení úspěšných výsledků. Tcheque King vyhrál ve Wissembourgu svou první steeplechase, v Mnichově a Lipsku se podařila umístění. Neuspěla jen Shabana v německém listed.
02.05.2023 00:27  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Do francouzského Wissembourgu zamířila stáj Pegas a oba svěřenci Dalibora Töröka předvedli kvalitní výkony. Dosud v proutěných překážkách startující bělouš Tcheque King si v Prix Boucherie Traiteur Foeller - Seebach (3900 m, 15 000 eur) připsal svůj první triumf ve steeplechase, když pod Benoitem Claudicem zvítězil jistě o 3/4 délky. Ironika přidala se stejným jezdcem čtvrtou příčku v proutěných překážkách classe 4 Prix Maneges Jaeger / Moulin Gerlinger (3800 m, 15 000 eur).

Zbylé pondělní starty českých zástupců se odehrály na německých drahách, které hostily hned tři mítinky. Loňský trojnásobný vítěz Procellarum cestoval po šestém místě ve Velké dubnové ceně do Mnichova. Ryzák stáje Pure Nutrition z tréninku Martiny Havelkové si v dvojkovém handicapu Wettstar Tipp-Treff-Trophy - V4-4 (2000 m, 13 000 eur) poradil s těžkou dráhou a finišoval s Michalem Abíkem třetí s odstupem 8 1/2 délky na vítěze.

Těžký úkol čekal v Hannoveru na čtyřletou Shabanu. Bělka stáje Lokotrans nastoupila do listed Grosser Preis von Rossmann (1600 m, 25 000 eur), v němž jiná klasická vítězka Partyday svého času doběhla těsně druhá. Klisna stáje Lokotrans se po velkou část dostihu pohybovala na zadních pozicích a v cílové rovině nedokázala zareagovat na zrychlení nejlepších. Cílem proběhla sedmá se ztrátou více než devíti délek na francouzskou vítězku Spanish Honey.

V rámci letošního zahajovacího mítinku v Lipsku zanechala dobrý dojem tříletá Queen Of Cartes ze stáje Arenzo, která v Preis der Gourmetage & rp Gruppe (1300 m, 10 000 eur) vybojovala s Janem Vernerem druhé místo dvě délky za vítězem.

Stejný výsledek zaznamenal i pětiletý Whiskey Creek, trénovaný Jiřím Brožem pro majitelku Veroniku Pajerovou, ve čtyřkovém Ur-Krostitzer-Cup (1600 m, 7200 eur). V sedle s Jiřím Palíkem mu uniklo vítězství jen o hlavu, zatímco další čeští reprezentanti Flexible Approach a Top Gun následovali na sedmém a devátém místě. Trenér Brož obeslal i dostih amatérů Preis der Bischoff Energiesysteme GmbH  (1300 m, 7000 eur) a oba jeho svěřenci se umístili na tabuli. Aniela doběhla s Natálií Flenerovou třetí, Gilby pod Pavlívnou Kašparovou pátý.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová (Tcheque King)




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE