reklama 11C

Prague Champions Day ozdobí chuchelskou sezonu, nabídne pět jedniček

ikonka

Pro nadcházející sezonu připravuje Chuchle Arena Praha výrazné zatraktivnění svého kalendáře. Do termínové listiny se pod názvem Prague Champions Day vrátí velký podzimní mítink, který se odehraje v sobotu 21. září.
19.01.2024 10:14  |  Autor: Chuchle Arena Praha  |  Foto: Pavla Pechmanová  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Konkrétní podoba programu se ještě dotváří, každopádně už nebude postaven na pozvánkách pro zahraniční žokeje. Nabídnout by měl hned pětici dostihů nejvyšší kategorie a s plánovaným součtem prize-money ve výši přes tři milióny korun se stane nejbohatším rovinovým mítinkem roku. 21. září 2024 se tak všichni aktéři i návštěvníci Chuchle Areny Praha mohou těšit na exkluzivní nabídku špičkového dostihového sportu.

Již potvrzenými magnety výjimečného odpoledne budou Leram Million (1400 m, 1,25 mil. Kč, 3+), dosud nepojmenovaný dostih (1800 m, 550 tis. Kč, 3+), Velká cena českého turfu (2400 m, 550 tis. Kč, 3+) a Gerschův memoriál (1400 m, 150 tis. Kč, 2letí). O propozici páté položky, s dotací 550 tis. Kč, ještě není rozhodnuto. Dalšími body nabitého programu by měly být, nově v Praze, dostih celoročního seriálu MS Fegentri amatérských jezdců (v němž loni český reprezentant Matyáš Luka obsadil výtečné třetí místo), mílový handicap druhé kategorie Cena Stigmy a trojkový sprinterský handicap.

Pozitivní vliv má návrat velkého zářijového dne i na sezónní součet cen v pražských dostizích. Vedle toho byla v tomto týdnu zveřejněna pro dostihové účastníky potěšující zpráva o navýšení dotací napříč kategoriemi dostihů, takže v současné době pracuje Chuchle Arena Praha s celkovým ročním úhrnem cen v dostizích přes 14,3 miliónu korun. Ta je nejvyšší za posledních pět let a i v budoucnu by měla růst, minimálně v návaznosti na usnesení Rady Jockey Clubu z 10. ledna tohoto roku. Zároveň tato předpokládaná suma v kombinaci s počtem třinácti termínů dává průměr 1,1 mil. Kč na dostihový den, což je čtvrtá nejvyšší částka v celé historii chuchelského závodiště.

Propozice celé sezóny pořadatelé na Jockey Club odevzdávají do 31. ledna a Rada Jockey Clubu je pak má schvalovat 22. února.

Zdroj: tisková informace Chuchle Areny Praha




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE