reklama 11C

Cyril Neumann: Členové pražské oblasti chtějí odvolat členy VV ČJF

ikonka

Změna stanov a odvolání členů Výkonného výboru České jezdecké federace. To jsou témata usnesení, která si schválili členové oblasti ČJF Praha během čtvrteční konference. „Diskuze byla poměrně bouřlivá a nebyla příliš přátelská,“ uvedl Cyril Neumann.
10.03.2023 17:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Ve čtvrtek 10. března proběhla na Strahově konference pražské oblasti České jezdecké federace. Jak uvedl v rozhovoru pro EquiRadio místopředseda oblastního výboru Cyril Neumann, ze 135 subjektů registrovaných v Praze dorazili zástupci jen 27 z nich, kteří disponovali celkem 32 volebními hlasy. „Co je asi 20 % těch, kteří mají právo v naší oblasti volit. Bohužel se potýkáme s velkým nezájmem zástupců subjektů. Jsme na to trochu zvyklí, ale velmi nás to mrzelo, jelikož jsme si mysleli, že tentokrát dorazí víc lidí,“ uvedl Neumann.
 
Podotkl také, že volby do oblastního výboru proběhly v poklidu a téměř jednohlasně byla zvolena opětovně na pozice předsedkyně Eva Pařenicová. Tu naše redakce požádala jako první o přiblížení průběhu konference, ale z vážných rodinných důvodů se omluvila. Informace nám právě proto poskytl Cyril Neumann, který taktéž obhájil pozici místopředsedy, a to po zisku 25 hlasů. Následovala volba zbývajících členů výboru, který bude nově sedmičlenný. Pokračovat budou i v dalším volebním období Renata Habásková, Kateřina Havlíčková a Robert Pokorný. Nově je doplní Václav Studnička a Tomáš Tesárek. Jediným z kandidátů, který tedy neuspěl, byl David Russwurm.
 
„Máme osm míst pro delegáty na celostátní konferenci. Tím, že se oblastní výbor rozrostl na sedm osob, tak kromě těchto členů paní předsedkyně navrhla Olgu Plachou, kterou delegáti schválili. Na pozicích náhradníků jsou David Russwurm a sekretářka oblasti Ilona Neumannová,“ upřesnil Cyril Neumann.
 
V rámci diskuze prý padlo několik nápadů i výtek vůči oblastnímu výboru, ale vše probíhalo v poklidu až do chvíle, kdy došlo na celostátní témata a dotazy směřované na členy Výkonného výboru, který na konferenci zastupovali Sylvie Boušková Marek Holub a Vladimíra Pospíšilová. Přítomen byl i generální sekretář ČJF Petr Kuklík. „Oblastní výbor byl konferencí zavázán, aby pracoval v rámci České jezdecké federace na změně stanov. Padlo i několik konkrétních body, kam by se stanovy měly ubírat. Především by neměla být duplicita v rámci členství ve Výkonném výboru a Radě ČJF. Další návrhy si zájemci budou moci přečíst v usnesení, které bude publikováno během víkendu,“ zmínil Cyril Neumann.
 
„Odhlasována však byla ještě jedna podstatná věc. Konference zavázala delegáty, aby iniciovali odvolání celého Výkonného výboru včetně prezidenta ČJF z čela naší organizace,“ konstatoval. Na dotaz, jak toto rozhodnutí bylo zdůvodněno, místopředseda oblastního výboru odpověděl, že to vyplynulo ze zmíněné diskuze. „Členové Výkonného výboru byli dotazování na konkrétní kroky. Velkým trnem v oku bylo polotajné a polozastíněné založení společnosti s ručením omezeným ČJF. To zadává celou řadu příčin. Šlo také o další výdaje, které v minulých měsících Česká jezdecká federace udělala stylem ne zcela možná korektním. Na paní Pospíšilovou směřoval dotaz, kolik stál galavečer České jezdecké federace na konci minulého roku. Byla vyslovena částka 1,1 milionu korun, přičemž jasně se ukázalo, že bylo rozpočtováno na galavečer 720 tisíc korun. Členové Výkonného výboru argumentovali tím, že se zas tak nic moc nestalo, jelikož získali 500 tisíc korun sponzorský příspěvek. Ale pokud získali půl milionu korun, tak měl galavečer Českou jezdeckou federaci stát 220 tisíc a ne, že se částka navýší a spolkový večer se nakonec vyšplhal na milion a sto tisíc. Byly kolem toho velké vášně, když se členové ptali, tam ty peníze šly. Bylo konfrontované, jaké tam bylo velkolepé občerstvení a na druhé straně účastníci říkali, že se to nezakládá na pravdě. Už podle toho je vidět, že diskuze byla poměrně bouřlivá a nebyla příliš přátelská,“ dodal Cyril Neumann ve vysílání EquiRadia.
 
Ilustrační foto: oblastní výbor ČJF Praha



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE