reklama 11A

ČSP 2023 vrcholí v Chuchli. V pátek postoupí poslední jezdec do finále

ikonka

Český skokový pohár bude v neděli znát svého letošního absolutního vítěze, případně vítězku. Finálový mítink se koná v pražské Chuchle Areně již od středy a první z vrcholů proběhne v pátek, kdy je na programu poslední pohárová Velká cena.
28.09.2023 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Na parkurovém kolbišti v Chuchli se v druhé polovině tohoto týdne představí přední domácí jezdci, jako jsou například členové reprezentačního A-kádru Aleš Opatrný, Filip Doležal nebo Vladimír Tretera, ale také Kamil Papoušek či Miloslav Příhoda. 
 
Ze zástupců mladé reprezentace do Prahy zamířili Mariana Michlíčková, Petra Pařenicová, Tereza Svobodová a celá řada dalších výborných jezdců. „Jak se dalo očekávat s ohledem na popularitu seriálu i na to, že se jedná o celoroční finále, zájem o účast je především v prvních dvou dnech enormní. Jsme za to moc rádi a vážíme si přízně jezdců. Jen musíme také brát v úvahu roční období a fakt, že se už velmi brzy stmívá,“ zmínila ředitelka závodů Markéta Šveňková. 
 
V páteční Velké ceně Prahy mohou závodníci získat poslední body, které budou vstupenkou do nedělní Super Grand Prix pro dvacet nejlepších. Mezi ně se dle pravidel seriálu kvalifikovali všichni letošní vítězové Velkých cen a dvacítku doplní další nejlépe bodující v seriálovém žebříčku.
 
Loňskou Super Grand Prix Českého skokového poháru ovládla Lucie Strnadlová. Její letošní účast ve finále však zatím není jistá. Záležet bude mimo jiného i na tom, zda účast potvrdí všichni se splněnou kvalifikací. Jistý finálový start mají Marek Klus, Jan Štětina, Martin Šoupal, Natálie Ulčová, Petra Pařenicová, Jaroslav Jindra, Jiří Hruška, Martin Brát, Miloslav Příhoda a Jiří Skřivan.
 
V Czech Junior Cupu se dá očekávat také napínavé klání, a to jak v kategorii dětí, kde dosud vedou Viktorie Šimková, Eva Rothová a Barbora Pospíšilová, tak v kategorii juniorů, v níž dosud nejvíce bodovaly Adriana Cermanová, Natálie Libichová a Pavlína Plotnárková. Ani mezi mladými jezdci U25 nebudou chybět tři nejlepší z žebříčku: Denisa Vegrichtová, Veronika Vacková a Petra Pařenicová. Natálie Očenášková, která loni vyhrála, ještě bude muset o finále zabojovat.
 
Seriál Amateur Tour bude mít jako jediný finále už v sobotu. Šestinásobná letošní vítězka Jana Nosková se pokusí zvítězit i v závěrečném klání. Chybět nebudou ani její soupeřky z elitní trojice: Silvie Brátová a loňská finálová vítězka Monika Najmanová.
 
Parkury v Chuchli nachystá irský stavitel Colm Quinn, páteční Velká cena i nedělní Super Grand Prix se pojedou na úrovni T**, tedy s výškou překážek 150 centimetrů. 
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková informace Asociace ČSP



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE