reklama 11A

Začíná halový Světový pohár v drezuře. Bredow-Werndl pojede o hattrick

ikonka

V Dánsku začne o předposledním říjnovém víkendu halová část drezurního Světového poháru. Série je bodovaná do ligy v rámci západní Evropy, což slibuje výkony na nejvyšší úrovni. Němka Jessica von Bredow-Werndl má šanci na finálový hattrick.
14.10.2023 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Drezurní Světový pohár se jezdí bezmála čtyři desítky let. První ročník proběhl v sezoně 1985/1986. V jeho historii dominují jezdci Německa a Nizozemska. Rekordmankou je nizozemská reprezentantka Anky van Grunsven, která dokázala vyhrát finále devětkrát. Pětkrát se radovala Němka Isabell Werth. 
 
Tentokrát má šanci zapsat hattrick další německá jezdkyně, olympijská vítězka z Tokia, Jessica von Bredow-Werndl. Spolu s klisnou TSF Dalerou je v posledních letech téměř neporazitelná. Vyhrála finále na jaře 2022 v Lipsku i o rok později v Omaze. V obou případech v Grand Prix Freestyle dostala víc než 90 procent.
 
Než dospěje série k finálovému klání, proběhne jedenáct závodů. První se bude konat v polovině října v Herningu, následovat budou listopadová zastavení v Lyonu, Stuttgartu a Madridu. V prosinci se pojede o body v Londýně a Mechelenu. Na leden jsou plánované mítinky v Basileji a Amsterdamu, následovat budou v únoru Neumünster a Göteborg a březen přinese poslední kvalifikační kolo v s´Hertogenbosch. 
 
Každé CDI-W se skládá ze dvou soutěží, a to Grand Prix a Grand Prix Freestyle. Z volné sestavy si jezdec odnáší body do žebříčku. Finále World Cupu proběhne v dubnu v Rijádu.
 
Z nejsilnější ligy, tedy ze západní Evropy, do finále půjde devět nejvýše postavených jezdců na žebříčku Světového poháru. Celkem postoupí osmnáct dvojic, které bodují vedle západní Evropy také v lize centrální Evropy, severní Ameriky a v pacifické lize. Jeden zástupce pak může postoupit z „neligové“ země a zvlášť je vyčleněná pozice pro obhájce titulu.
 
 
 

 

Termíny Světového poháru WEL FEI – 2023/2024

  • Herning (DEN) – 18. – 22. října 2023
  • Lyon (FRA) – 2. – 3. listopadu 2023
  • Stuttgart (GER) – 15. – 19. listopadu 2023
  • Madrid (ESP) – 23. – 26. listopadu 2023
  • Londýn (GBR) – 13. – 18. prosince 2023
  • Mechelen (BEL) – 26. – 30. prosince 2023
  • Basilej (SUI) – 11. – 14. ledna 2024
  • Amsterdam (NED) – 25. – 28. ledna 2024
  • Neumünster (GER) – 15. – 18. února 2024
  • Göteborg (SWE) – 22. – 25. února 2024
  • s´Hertogenbosch (NED) – 7. – 10. březen 2024
  • Rijád (KSA) – 16. – 20. dubna 2024 - FINÁLE
 
 
Foto: Leanjo Koster / FEI
Zdroj: Mezinárodní jezdecká federace / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE