reklama 11C

Za osm životů koní osm let vězení: Žhář uzavřel dohodu o vině a trestu

ikonka

Osm let ve vězení by měl strávit třicetiletý muž, kterého obžaloba viní ze založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. „Se státní zástupkyní uzavřel dohodu o vině a trestu,“ uvedl v pátek mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.
16.12.2023 08:39  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Podle informací ČTK zveřejněných v pátek bude ve středu 20. prosince pražský městský soud schvalovat dohodu o vině a trestu státní zástupkyně a třicetiletého muže podezřelého ze založení několika požárů v Praze. Při jednom z incidentů na jaře tohoto roku v ohni zahynulo šest koní a dva poníci. Předběžná škoda byla vyčíslena na 3,5 milionu korun.
 
Muž se podle žalobkyně dopustil trestných činů týrání zvířat, obecné ohrožení a poškození cizí věci. „V rámci dohody byl sjednán trest osm let nepodmíněně a ochranné opatření ve formě zabezpečovací detence,“ uvedl Aleš Cimbala. 
 

Psali jsme: Do školy na Císařském ostrově se vrací život. K obnově pomáhá sbírka

 
K požáru na Císařském ostrově ležícím mezi Stromovkou a Trojou vyjížděli hasiči letos 11. dubna po poledni, oheň likvidovaly tři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Hořely stáje o rozloze zhruba dvacet krát deset metrů. Hasiči už u stájí na Císařském ostrově zasahovali na konci března, tehdy likvidovali požár slámy u výběhu.
 
Stáje, které vyhořely, patří Jezdecké škole Praha 7. Ta organizuje jízdy na koních a ponících pro děti od tří let i dospělé a pořádá příměstské letní tábory. Škola po požáru založila transparentní účet a vybrané peníze chtěla využít na vybudování nové stáje, pořízení poníků a zajištění letních příměstských táborů pro děti. Majitel stáje Josef Koudela však na konci října řekl, že se potřebné peníze vybrat nepodařilo.
 
Foto: HZS Praha
Zdroj: ČTK



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE