reklama 11C

Winx vyhrála po dvaatřicáté za sebou. Bylo to jako práce, řekl Bowman

ikonka

Australská superhvězda Winx nezklamala ani ve svém předposledním startu a učinila z George Ryder Stakes velmi předvídatelnou záležitost. Trenér Chris Waller v sobotu představil i svou aktuální naději, tříletého The Autumn Sun.
23.03.2019 09:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Jako obvykle si pohrála se soupeři a počtvrté v kariéře vyhrála grupu 1 George Ryder Stakes. Dvaatřicáté vítězství australské klisny Winx za sebou nebylo napínavé ani na zlomek vteřiny.
 
Do ovací, které sedmileté hnědce po doběhu připravilo publikum, se však vkládá melancholie a nostalgie. Sobotní triumf v Rosehillu byl jejím předposledním vystoupením kariéry, definitivní konec je naplánován už za tři týdny v Queen Elizabeth Stakes v Randwicku.
 
Winx odskakovala jako favoritka 1,05:1 a žokej Hugh Bowman jí připravil klasický průběh. V první polovině 1500 metrů dlouhé tratě seděl na vzdálené předposlední pozici a v oblouku začal razantně postupovat dopředu.
 

Čtěte také: Váňa ve Francii ukázal novou akvizici. A domů veze o koně víc

 
Nezvyklá tentokrát byla jen venkovní stopa, ve které se Bowman nebál rozdat soupeřům délky. "Vzhledem k tomu, jak měkko dnes bylo, jsem si oddechl, že jsem mohl jít venkem. Odjezdil jsem to více méně jako práci a prostě jsem věděl, že posledních 300 metrů musíme zabrat," řekl Bowman po doběhu.
 
Winx ale v žádném okamžiku nevypadala v potížích. Už na začátku cílové roviny měla situaci pod kontrolou a definitivně rozhodla svým typickým závěrečným zrychlením. V cíli měla tři a půl délky na druhého v cíli, tříletého Brutala. Třetí Dreamforce už ztrácel další tři délky.
 
Trenér Chris Waller byl po dostihu opět dojatý a zdůraznil klisninu fenomenální bilanci ve velkých australských dostizích jako je právě George Ryder Stakes.
 
 
Waller v sobotu vyhrál také Rosehill Guineas, ve kterém si jeho stále populárnější svěřenec The Autumn Sun upevnil pozici nejlepšího australského tříletého hřebce. V devátém startu to pro něj bylo už páté vítězství v grupě 1, byť pod žokejem Kerrinem McEvoyem musel do posledních metrů bojovat s novozélandským Arrogantem.
 
“Evidentně rád bojuje. Vzhledem k dnešním podmínkám těchto 2000 metrů odpovídalo spíš míli a půl,” řekl Waller.
 
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE