Voltižní jednotlivci zakončili MS. Akci ovládli reprezentanti Francie

ikonka

Volnými sestavami skončilo v pondělí 8. srpna v Herningu mistrovství světa mužů a žen ve voltiži s účastí českých jezdců. Individuální soutěže ovládli jezdci Francie Manon Moutinho a Lambert Leclezio. Medailisty zná i kategorie skupin.
09.08.2022 14:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Dánský Herning je od 6. srpna dějištěm mistrovství světa ve voltiži. Českou republiku reprezentovali Kateřina Kocurová a Jan Hablovič. Ti svou účast ukončili pondělními volnými sestavami. Kateřina Kocurová cvičila s Flying Dutchmanem pod vedením lonžérky Claudie Döller-Ossenberg-Engels. V hodnocení z obou kol získala známku 6,730, což stačilo na třicáté místo konečného pořadí. 
 
Mezi muži startoval Jan Hablovič s Condorem, jehož lonžuje Libuše Hablovičová. Po prvním kole držel velmi pěknou známku 7,200, v druhém pak lehce klesl a s průměrným hodnocením 6,705 obsadil šestnáctou příčku.
 
Zlato v obou kategoriích brali zástupci Francie, kteří od prvních povinných sestav nenechali nikoho na pochybách. Zejména Lambert Leclezio, jenž v e finále zapsal přes 9,5, byl jasným favoritem. Druhé místo mezi muži patří dalšímu francouzskému jezdci Quentinu Jabetovi a bronz bral Němec Jannik Heiland. 
 
Mistryní světa se stala Manoun Moutinho, rovněž z Francie. Stříbro vybojovala Němka Julia Sophia Wagner a na třetí místo se výborným výkonem v poslední sestavě vyšvihla Dánka Sheena Bendixen.
 
V soutěži skupin nakonec potvrdili silnou pozici jezdci z Německa. Skupina Norka je dlouholetou světovou špičkou. Druhé místo obsadili Francouzi a třetí dojeli Švýcaři.
Středa 10. srpna nabídne vrchol v kategorii týmů a dvojic. 
 
Foto: Richard Juilliart / FEI







Související informace