V Super Cupu GCL končí po čtvrtfinále London Knights a další tři celky

ikonka

Hlavním bodem čtvrtečního programu Prague Playoffs v O2 areně bylo čtvrtfinále Air Bank Super Cupu Global Champions League, do něhož nastoupily týmy umístěné na pátém až šestnáctém místě základní části této série.
17.11.2022 22:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Z poslední pozice nastupovali Istanbul Sultans, ale v Praze ukázali, že rozhodně nejsou za outsidery. V součtu nasbírali dvanáct trestných bodů a v kombinaci se součtem časů 201,14 sekundy obsadili třetí příčku. 
 
Druzí byli Madrid in Motion. Ti inkasovali jen osm bodů zásluhou Eduarda Alvareze Aznara s valachem Bentley de Sury. Jeho kolegové Jack Whitaker s klisnou Q Paravatti N a Angelica Augustsson Zanotelli v sedle klisny Kalinka van de Nachtegaele dokončili s nulou na bodovém kontě.
 
Na dílčí vítězství dosáhli Paris Panthers, kteří v celkovém pořadí Global Champions League vybojovali pátou pozici, tedy první z těch, co nezajišťovaly přímý postup do semifinále závěrečného závodu. Jediný, kdo z tohoto družstva v Praze jednou chyboval, byl Ben Maher s hřebcem Faltic HB. Čisté jízdy předvedli početnému publiku Harrie Smolders ve dvojici s valachem Monaco N.O.P. a Gregory Wathelet na hřebci Nevados S. 
 
Do pátečního semifinále však všechny týmy nastoupí od nuly, a tak Paris Panthers budou mít stejnou výchozí pozici, jako další postupující celky – Miami Celtics, St Tropez Pirates, Valkenswaard United, Hamburg Giants a Rome Gladiators. Naopak závod končí pro New York Empire, Scandinavian Vikings, London Knights a Cannes Stars. Tři z těchto celků byly i po základní části seriálu v poslední čtvrtině žebříčku, největším překvapením je tak neúspěch London Knights. Ti totiž byli většinou v první polovině ligové tabulky a loňský Super Cup v Praze dokonce vyhráli.
 
Super Cup GCL pokračuje v pátek od 20:00 hodin, kdy diváci v libeňské hale poprvé uvidí i Berlin Eagles, Stockholm Hearts, Shanghai Swans a domácí Prague Lions.
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs







Související informace