reklama 11B

V pátečním vrcholu ČSP ujel Štětina o desetinu sekundy Vachutkovi

ikonka

Nejvyšší soutěží při ČSP v Litomyšli byl v pátek 7. června parkur s handicapem 130 a 140 cm pro střední a velkou túru. Z šestapadesáti účastníků si o jedinou desetinu sekundy vysloužil vítězství Štětina na koni Gylord-S, na záda mu dýchal Vachutka.
07.06.2019 21:42  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Nejvyšší překážky se během pátečního Českého skokového poháru v Litomyšli stavěly na výškách 130 a 140 centimetrů v parkuru s handicapem zároveň pro střední a velkou túru. Na start se postavilo celkem šestapadesát dvojic, přičemž třiadvaceti se podařilo dojet s nulou. Nejúspěšnější byl Honza Štětina s koněm Gylord-S, když o pouhou desetinu sekundy předjel Ladislava Vachutku s Vanilla Rose-H. Třetí příčka patřila Jiřímu Tmějovi na koni Crosby DK. Janu Štětinovi se dařilo rovněž v handicapu pro malou túru na 115 a 120 cm, tu vyhrál s koněm Elvis-S.
 
Jako handicap se jel rovněž parkur v rámci Czech Junior Cupu na překážkách 115 a 120 cm, k tomu navíc na nejlepší styl jezdce. Rozhodčí zaujala vítězná osmnáctiletá Chantal Nová na koni Quissini, přestože její stylové ohodnocení 8,5 nebylo nejvyšší. O desetinu bodu lepší hodnocení stylu získala Tereza Lipavská a Lord Licca, inkasovala však bohužel půl trestného bodu, což ji odsunulo na čtvrtou příčku.
 
Na pořadu dne byla také oblíbená soutěž Amateur Tour stupně ZL s návazným rozeskakováním, jejíž startovní listina čítala sedmadvacet dvojic. V základním kole i rozeskakování bezchybná a v rozeskakování s přehledem nejrychlejší byla Denisa Materová a Lanaken.
 

NENECHTE SI UJÍT! V sobotu 8. června ráno je pro vás připraven rozhovor s Janem Štětinou: "Jana Štětinu bavilo judo. Když jeho klub zrušili, začal s jezdectvím"

 

Foto Zenon Kisza




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE