reklama 11B

V Olomouci se rozdávaly první medaile v drezuře. Slavily Středočešky

ikonka

Týmové zlato při mistrovství České republiky v drezuře vybojovali na kolbišti Equine Sport Centra reprezentantky Středočeské oblasti. V paradrezuře si zlato odváží z Olomouce dvojnásobná paralympionička Anastasja Vištalová a také Marcela Lochovská.
11.08.2023 21:06  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
V pátek 11. srpna se v Olomouci rozdávaly první mistrovské medaile v rámci šampionátu v drezuře a v paradrezuře. 
 
Týmové zlato získaly reprezentantky Středočeské oblasti Miriam Vítek Viesnerová, Hana Vášáryová a Johana Vášáryová, které jsou všechny členky Drezurní stáje Pelikán. Ačkoliv nastupovaly na rozdíl od ostatních družstev ve třech, a tudíž neměli možnost škrtání nejhoršího výsledku, jejich průměrný výsledek byl 68,291 % a jejich náskok na druhé umístěné tak byl téměř dvouprocentní. 
 

 
Další dvě sady medailí putují na jich České republiky. Tým Jižní Morava 1 skončil druhý zásluhou Markéty Vášové, Jany Hauskové, Elišky Stránské a Barbory Leiterové. Společně dosáhly na hodnocení 66,544 %. Bronz patří Jihočechům, respektive Jihočeškám – Anně Mikolášové, Evě Jančaříkové, Haně Civišové a Petře Miki Civišové. 
 

Psali jsme: Křížová zahájila MČR dětí ziskem přes 80 %. Hubáčková je těsně za ní

 
V podvečerních hodinách proběhla také závěrečná druhá kola mistrovství v paradrezuře. Soutěž nezařazených handicapovaných sportovců ovládla Marcela Lochovská s Violou 16, které se dařilo také v sedle klisny Winnie. Druhou příčku obsadila Zuzana Fialová a třetí Jiří Giogas. V rámci hodnocení skupiny jezdců zařazených do Grade 1 až 5 zůstala bez medaile pouze Lucie Putnová s valachem April 5. Bronz vybojovala Kristýna Rudolfová na valachovi Belfast 5, druhý byl Vladimír Votřel ve dvojici s valachem Ruby Beatle a vítězkou se stala Anastasja Vištalová v sedle FIrst Love 1. Tato jezdkyně se prezentovala velmi solidně i na klisně Dominique, s níž v samostatném hodnocení byla třetí. 
 
Mistrovství České republiky pokračuje v Olomouci i během víkendu. V sobotu se uzavřou soutěže dětí a mladších juniorů, v neděli pak završí klání o tituly šampionů starší junioři, jezdci do 25 let a senioři v takzvané Malé a Velké rundě. Podrobnosti o programu jsou na stránkách pořadatele s adresou www.escolomouc.cz, kde je také možné sledovat on-line přenos.
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE