V londýnské hale Excel se pojede Světový pohár. A to hned trojnásobný

ikonka

Ve dnech 14. až 19. prosince proběhne v Londýně mítink, který spojuje Světový pohár v drezuře, čtyřspřeží a parkurovém skákání. Akce se koná v hale Excel, jež vystřídala proslulou Olympii. Na start se postaví nejlepší sportovci světa.
13.12.2022 16:59  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Hned tři Světové poháry mají možnost vidět návštěvníci londýnské haly Excel během třetího prosincového víkendu. Ve čtvrtek 15. prosince odstartuje drezurní World Cup. O den později pak vyvrcholí úlohou Grand Prix Freestyle. K ozdobám drezurního programu bude patři domácí dvojice Charlotte Fry a Glamourdale. Spolu s ní se představí její kolegové z týmu ze srpnového mistrovství světa Richard Davison v sedle koně Bubblingh a Gareth Hughes s Classic Briolincou. Startovat by měla také Němka Ingrid Klimke s Franziskem a její krajanka Helen Langehanenberg na Annabelle 110.
 
Ve dnech 16. a 17. prosince se pojedou vozatajské soutěže, v kterých se představí Belgičan Dries Degrieck, Američan Chester Weber, nizozemský tandem Bram Chardon a Koos de Ronde a Francouz Benjamin Aillaud. Divokou kartu obdrželi domácí jezdec Daniel Naprous a Boyd Exell z Austrálie. Právě Australan bude spolu s Bramem Chardonem největším favoritem, ale s divokou kartou nemůže získat body do tabulky. Dá se tedy čekat, že nejvyšší příděl si připíše Chardon, ale v dobré formě závodí v poslední době i Dries Degrieck.
 
Parkurový program má dva vrcholy. V neděli 18. prosince se pojede Longines FEI World Cup a o den později je vypsaná Grand Prix. V pozici obhájce vítězství ve Světovém poháru bude mladý Brit Harry Charles, ale bude to mít hodně těžké. V soupisce nechybí další ostrovní hvězdy, třeba Scott Brash a Ben Maher. Také z dalších evropských zemí míří do Londýna silní soupeři, například Francouzi Kevin Staut a Julien Epaillard, Němci Markus Ehning a Daniel Deusser, Maikel van der Vleute z Nizozemska, Švýcaři Steve Guerdat a Edouard Schmitz nebo irský jezdec Denis Lynch.
 
Foto: Jon Stroud / FEI