reklama 11C

Úspěšné dny českých stájí. Vyhrály ve Francii, Německu i na Slovensku

ikonka

Hned několik hodnotných výsledků na zahraničních drahách zaznamenaly v posledních třech dnech tuzemské stáje. Rex Of Thunder doběhl pátý v grupě 3 v Deauville, Apollon zvítězil v Clairefontaine, Anniemation v Hoppegartenu a Worth Choice v Bratislavě.
14.08.2023 19:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Druhé letošní vítězství na francouzské půdě slaví trenér Zdeno Koplík. Čtyřletý Apollon ze stáje Lokotrans Slovakia CZ v pondělí splnil roli favorita handicapu classe 3 v Clairefontaine a pod Enzem Crubletem navzdory nejvyšší nesené hmotnosti v poli 60 kg triumfoval jistě o 1 1/4 délky.

Osmý z loňského Českého derby se v Prix Dynamic Color (1800 m, 21 000 eur) držel u bariéry za středem pole. 600 metrů před cílem ho Crublet začal rozhýbávat, před distancí se dotáhl na vedoucí dvojici a bez větších problémů ji minul.

Apollon navázal na dvanáct dní staré třetí místo z Vichy a zaznamenal šestý dotovaný výsledek ve Francii za sebou. Po dlouhé řadě umístění to však bylo jeho první vítězství za dobu v českém tréninku.

 

Čtěte také: Srbská senzace 34:1. My Taky Taky vyhrál handicap v Clairefontaine

 

Valachův úspěch je symbolickou tečkou za rušným zahraničním víkendem českých stájí. O den dříve vyhrál v berlínském Hoppegartenu šestiletý Anniemation ze stáje Arenzo, který pod Sibylle Vogt o krk vyválčil triumf v trojkovém handicapu Preis der Museumsinsel (1600 m, 7200 eur). Svěřenec Jana Ráji se letos v německé metropoli prosadil již podruhé.

Další cenné vítězství si v neděli připsal sprinter Worth Choice v bratislavském Zlatém bičíku (1400 m, 5800 eur). Sedmiletý rychlík stáje Vasury Kolesa a trenérky Štěpánky Myškové splnil roli favorita a porazil lehce o tři délky tříletého Devil In Pinka. Za třetím Maďarem Blazing Cometem se seřadili další čeští zástupci Politicum a Lailaho.

Rex Of Thunder pátý v grupě 3

Dva čeští zástupci se v neděli představili v grupě 3 Prix Gontaut-Biron Hong Kong Jockey Club (2000 m, 80 000 eur) v Deauville. Výbornou letošní formu prodal vítěz Zlatého poháru Rex Of Thunder ze stáje Březová, z pátého místa ztrácel pod Clementem Lecoeuvrem jen čtyři délky na první Place du Carrousel. Zariyannka uzavřela osmičlenný doběh.

V nedělním Meranu tentokrát sbírali čeští koně umístění. V krosu Premio Paolo Meandri (4100 m) finišoval Greek Dessert druhý a Broughton třetí. Stejné příčky, ale v roztaženějším doběhu si rozdělili Costa Rica a Tomorrowland v proutěných překážkách Premio Saverio Lembo (3300 m).

Stoprocentní bilanci měl v sobotním Mnichově trenér Jiří Brož. Pětiletá Noelle doběhla s Michaelou Maláčovou navzdory kvótě 385:10 druhá v trojkovém Preis des LOTTO 6 aus 49 (1600 m, 7000 eur). Top Gun bral v amatérském Luimex-Preis (1600 m, 5000 eur) pod Natálií Flenerovou páté místo.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE