reklama 11A

Unikátní dokument: Gabrielka – kronika jízdárny. 50 let jednoho klubu

ikonka

Je málo jezdeckých klubů, které se mohou pyšnit déle jak padesátiletou historií. A ještě méně je těch, které ji mají pečlivě zmapovanou. Pražský jezdecký klub Gabrielka je možná jediný v ČR, jehož příběh mapuje televizní dokument. Stojí za zhlédnutí!
15.12.2019 00:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
 
„Následující dokument je seskládán z materiálů různého stáří, a tedy proměnlivé kvality záznamu obrazu i zvuku,“ píše se v úvodu televizního dokumentu „Gabrielka – kronika jízdárny“. 
 
Jeho autor Jiří Kunst mladší společně s dalšími členy Pražského jezdeckého klubu Gabrielka dokázal poskládat příběh malé jezdecké komunity, který však daleko přesahuje nejen region hlavního města České republiky, ale i hranice jezdeckého odvětví. 
 
Dokument, jenž vypráví o tom, že i v těžkých časech, kdy nebylo v tehdejším Československu koním a jezdectví příliš přáno, se dal tento sport aktivně provozovat. Parta přátel dokázala založit jezdecký oddíl, který přežil přes všechna úskalí dodnes a díky nově nastupujícím generacím snad vydrží dalších padesát let a možná i déle. 
 
 
Podobných příběhů bychom určitě našli více, ale díky tomu, že tento byl velmi podrobně audiovizuálně zaznamenán na dobových filmech a fotografiích, nebude dlouho zapomenut a může v mnohém inspirovat ostatní. Kde je vůle, tam je cesta – v tomto případě na pražskou Gabrielku. 
 
Bonusové materiály k dokumentu najdete na YouTube kanálu PJK Gabrielka




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE