reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Gabrielka hostila třináctý ročník Pražského derby

ikonka

Derby, to je vždy něco speciálního. Spojuje klasické parkurové překážky s terénními skoky a každý účastník musí být tak trochu dobrodruh. K tradičním akcím tohoto typu patří Pražské skokové derby. Podívejte se na Devadesátku z letošního ročníku.
16.10.2019 15:00  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU Z DERBY V PRAZE NAJDETE TADY

Svůj třináctý ročník má za sebou Pražské skokové derby, které každoročně pořádá Pražská jezdecká společnost na Gabrielce. Letos se tato atraktivní soutěž, jež spojuje prvky klasického parkuru s terénními skoky, jak je známe z cross country, konala v sobotu 12. října.

Na start přilákala i účastníky, kteří už v ní v minulosti dosáhli na vítězství. Jedním z nich byl jezdec všestrannosti Jaroslav Abík. Tomu se ovšem tentokrát nedařilo. Sedlal šestiletého valacha Timura, s nímž si zapsal celkem 21 trestných bodů a dojel až na dvanáctém místě. V TOP pětce byly výkony jezdců naopak velmi vyrovnané. Dvě chyby zaznamenal pátý Petr Molík na klisně Cats. Dosažený čas měl hodnotu 146,73 setin sekundy. Jen o sekundu rychlejší byla dvojice Kristýna Vávrová a Guiron Vilín. Na překážkách inkasovala rovněž osm trestných bodů, a dojela tak čtvrtá.

Jediné zaváhání na speciální trati derby potkalo Martina Šubrta a hanoverskou klisnu Lucky´s Chiku. Čas přesahující 150 sekund jim pak vynesl pomyslný bronz. Čtyři trestné body nasbírala i domácí jezdkyně Zdenka Kunstová. V sedle Narwen s nakonec díky velmi rychlému tempu docválala pro druhé místo. Bezkonkurenční výkon však podal Ondřej Potluka, který na Gabrielce slavil vítězství v roce 2016. Triumfoval dokonce se stejným koněm šestnáctiletým valachem Land Masterem. Do cíle dovezl čtyři trestné body o téměř deset sekund rychleji než druhá dvojice v pořadí.





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE