Tragická nehoda na D1. Dva koně nepřežili náraz kamionu do přívěsu

ikonka

Ve středu dopoledne se na 45. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno stala vážná dopravní nehoda, při níž zahynuli dva koně. Kamion zezadu narazil do dodávky s přívěsem, který byl zcela zdemolován. Tři z pěti převážených koní přežili.
04.05.2022 11:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB


 
Středeční dopravní nehoda na dálnici D1, kterou nepřežili dva koně převážení v přívěsu za dodávkou, se stala ve čtvrt na devět dopoledne. 
 
„V jednom z havarovaných nákladních vozů byli přepravováni tři koně, dva bohužel nepřežili. Na místo jede i veterinární správa,“ uvedli dopoledne policisté na Twitteru. Později upřesnili, že koní bylo celkem pět, z toho tři na korbě nákladního automobilu.
 
Podle fotografií zveřejněných policií je patrné, že do dodávky s přívěsem pod cizí státní poznávací značkou v pravém ze tří pruhů narazil zezadu kamion a tažený přívěs zcela zdemoloval. Z kamionu se na silnici vysypal písek a průjezdný zůstal pouze levý jízdní pruh.
 
Záchranáři dle dostupných informací ošetřili dvě zraněné osoby. „Jednu osobu s pohmožděným hrudníkem a druhou s pohmožděnou krční páteří jsme převezli do nemocnice v Benešově,“ informovali. Na místě se tvořily kolony v délce několika kilometrů.
 
Mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková upřesnila pro redakci Jezdci.cz, že auto přepravovalo celkem pět koní. Dva z přívěsu uhynuli na místě, zbývající tři zůstali zaklíněni na korbě nákladního vozu. „Hasiči je odpoledne vyprostili, veterinář jim podal uklidňující léky a následně byli z místa nehody odvezeni,“ doplnila krátce po 15. hodině.
 
Zdroj: Policie ČR
Foto: Policie ČR