reklama 11B

Tragédie na pražském Císařském ostrově. Při požáru uhynulo osm koní

ikonka

Na pražském Císařském ostrově shořely stáje. Na místo bylo vysláno několik jednotek hasičů, kteří zjistili, že několik koní v nich uhořelo. Redakce Jezdci.cz zjistila, že jde již o třetí požár v sousedících areálech za poslední dva týdny.
11.04.2023 13:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B

 
 
Požár zachvátil menší stáje na pražském Císařském ostrově. „Několik jednotek bylo vysláno v Praze na Císařský ostrov k nahlášenému požáru stájí. Několik koní uhynulo,“ uvedli hasiči krátce před třináctou hodinou. „Ve stájích uhynuli koně, používáme několik vodních proudů, dodali vzápětí na Twitteru.
 
Objekt o rozloze 20 x 10 metry byl v době příjezdu hasičů požárem zasažen v plném rozsahu. Dle zjištění bylo ve stáji osm koní. Zhruba ve 13:00 hodin pak hasiči doplnili, že požár byl již lokalizován a nešíří se. „Dohašujeme a rozhrabáváme,“ upřesnili.
 
Redakci Jezdci.cz se podařilo kontaktovat majitele stájí a trenéra Josefa Koudelu. „Všechno to chytlo. Všech osm koní bohužel uhořelo – šlo o šest velkých koní a dva poníky,“ sdělil zdrcený majitel. Za poslední dobu je to prý již několikátý požár přímo na ostrově.
 
„Je to čtrnáct dnů, co u paní Jiřiny Krylové také hořelo a před týdnem v bývalém jezdeckém areálu Tělovýchovné jednoty Žižka Praha někdo zapálil uskladněné pneumatiky. A dnes se stalo toto,“ uvedl Josef Koudela. 
 
„Ano, mohu potvrdit, že před dvěma týdny u nás také hořelo. Stalo se to samé, co teď u Josefa Koudely. Shořela nám půlka kočáru a všechno seno se slámou,“ upřesnila Jiřina Krylová na dotaz redakce Jezdci.cz. Dva starokladrubští koně prý naštěstí v době požáru byli ve výběhu, a tak se jim nic nestalo, škoda na majetku však prý byla značná. 
 
Místní majitelé koní tak mají obavy, že se jedná o úmyslně založené požáry a převládá mezi nimi strach. Na Císařském ostrově je kromě zmíněných dvou stájí ještě areál jízdní policie České republiky a v neposlední řadě i Pony a jezdecká škola Císařský ostrov Moniky Zamrazilové, která se nachází hned vedle objektu Jiřiny Krylové v centrální části ostrova.
 
„O tom jsem vůbec neměla tušení. To nemůže být jen tak. Jsem zvědavá tedy na výsledky vyšetřování, ale samozřejmě v souvislosti s těmito informacemi se nabízí varianta úmyslného založení. Pojedu hned pořídit bezpečnostní kamery a budeme se snažit zajistit častější dohled nad stájemi,“ konstatovala Monika Zamrazilová. „Odedneška nespím,“ dodala.
 
„Předběžná škoda byla hasičským vyšetřovatelem odhadnuta na 3.500.000 Kč. Příčina požáru bude předmětem dalšího vyšetřování," řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 
 
Zdroj: HZS Praha
Foto: HZS Praha
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE