reklama 11C

Světový pohár v drezuře se v Olomouci zabydlel. Letos tam bude již potřetí

ikonka

Na konci května se do areálu Equine Sport Center Olomouc vrátí již potřetí drezurní Světový pohár. Tento mezinárodní mítink s rovnou třicítkou soutěží různých kategorií si oblíbila řada jezdců z celé Evropy.
11.04.2024 14:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
První mezinárodní jezdecké závody se v Olomouci konaly před deseti lety. V roce 2014 se začala psát historie mítinků zařazených do Světového poháru v parkurovém skákání a po osmi letech se provozovatelé Equine Sport Center rozhodli nabídku akcí obohatit o drezurní mítink na obdobné úrovni. Třetí ročník CDI Olomouc proběhne letos od 23. do 26. května.
 
„Po dvou letech pořádání Světového poháru v drezuře můžeme konstatovat, že i tento projekt se v Olomouci ujal a oblíbilo si ho nejen velké množství jezdců z celé Evropy, ale i stále větší množství diváků. Pro laickou veřejnosti je sledování drezury o něco obtížnější, neboť ne vždy je na první pohled dobře viditelné, zda konkrétní prvky soutěžní dvojice předvedla správně. Snažíme se však divákům i tyto soutěže maximálně zpříjemnit a prezentovat jim hodnocení rozhodčích nejen prostřednictvím zkušeného hlasatele, ale i na velkoplošné obrazovce zobrazující průběžné výsledky,“ zmínila ředitelka Equine Sport Center Kristýna Koutná.
 
Funkce ředitele samotných závodů se opět ujal Thomas Baur, který má bohaté zkušenosti s realizací drezurních akcí v Evropě, ale i ve Spojených státech amerických. Prezidentkou sboru rozhodčích je Češka Gabriela Valeriánová a společně s ní budou účastníky závodů hodnotit Malgorzata Pawlowská z Polska, Elisabeth Max-Theurer z Rakouska, Hans Voser ze Švýcarska, dále pak Němec Thomas Kessler a Američan William Warren. 
 
„Co se týče skladby soutěží, tak tam se držíme osvědčeného modelu,“ konstatuje Kristýna Koutná. Rozpis tak zahrnuje opět kategorie CDI-W, CDI3*, CDICh, CDIJ, CDIY, CDIU25, CDIYH a CDIP s úlohami pro děti, juniory, mladé jezdce do 25 let, ale i mladé koně a děti na ponících. 
 
Divácky nejatraktivnější jsou samozřejmě soutěže zařazené do Světového poháru – Grand Prix a Grand Prix freestyle. Ty budou na programu v pátek a v sobotu. Neméně zajímavé však jsou i soutěže v rámci kategorie CDI3*, jejíž úvodní Grand Prix je vypsaná taktéž na pátek a druhá Grand Prix Special na neděli. Silnější zastoupení domácích jezdců lze očekávat ve dvouhvězdičkových soutěžích Intermediate A a Intermediate II vypsaných na pátek a sobotu. Další kategorie budou mít zpravidla tři úlohy. 
 
„Neděli bychom mohli označit jako sportovně-hudební den, jelikož se budou jezdit takzvané küry – tedy volné sestavy na hudbu. Sportovní podívanou tak umocní i kulturní zážitek. Doufáme proto, že se ochozy našeho kolbiště opět zaplní a diváci připraví pro sportovce skvělou atmosféru,“ dodává Kristýna Koutná.
 
Zájemci o účast se mohou přihlašovat prostřednictvím svých národních federací již nyní. Uzávěrka přihlášek je 9. května. Podrobnosti o programu najdou zájemci na webu www.escolomouc.cz, kde jsou také informace k dalším jezdeckým závodům v Olomouci. Je jich celkem dvanáct a první se konají od 12. do 14. dubna.
 
Zdroj: tisková zpráva ESC Olomouc



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE