reklama 11B

Středočeské jedničky ovládly parkurové MČR družstev v Martinicích

ikonka

Obě zlaté medaile v týmových soutěžích při mistrovství České republiky v parkurovém skákání dětí a juniorů vybojovali v Martinicích u Březnice Středočeši. Zcela suverénní byl juniorský tým, který dokončil obě kola bez penalizace.
22.07.2023 20:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
První medaile při parkurovém mistrovství České republiky se v Martinicích tradičně udílely nejlepším týmům. Shodou okolností obě první příčky získalo družstvo „Středočeská 1“.
 
V dětské kategorii podala precizní výkony Natálie Szieklíková na klisně Lagarda, jež dovezla do cíle v pátek i v sobotu nulu na bodovém kontě. Gabriela Šimková s valachem Laurus 1 i Tereza Matoušková na valachovi Campus 1 zaznamenaly pokaždé čtyři trestné body. Martin Sikora se Zenonem napoprvé nechyboval, ale podruhé si připsal dvě chyby. Tento výsledek se však škrtal, a tak družstvo Středočeská 1 zapisovalo v součtu 12 trestných bodů. 
 
Stejně na tom byli členové týmu Plzeňská 1 ve složení Barbora Jílková – Que-Sera, Karolína Hajšmanová – Remember Me1, Aneta Hajšmanová – Klint V a Marie Pěchoučková – Pacific Ice van Het Meerdaalhof. Došlo tak na rozeskakování, v němž Středočeši inkasovali čtyři body, zatímco plzeňští jich měli šestnáct, a tak se museli spokojit se stříbrem. Z bronzu se radovali jezdci startující za celek Severomoravská 1, jimiž jsou Natalie Masárová – Camelie 2, Sofie Chlebounová – Queeny, Anna Humplíková – Goldrista a René Krejčí – Inos del Maset. 
 
V soutěži družstev juniorů na rozeskakování nedošlo, neboť jezdci Středočeská 1 nezapisovali žádný trestný bod. Dvě čisté jízdy předvedly dvojice Albert Písařík – Conada 2, Adéla Opatrná – Dedijtje a Laura Najmanová – La Frei. Škrtaly se výsledky Rozálie Sovové s klisnou Ambrou 113, jež nejprve zapisovala sedm a pak osm bodů. 
 
Reprezentanti týmu Jižní Morava 2 startovali pouze ve třech, a tak se žádný z výsledků neškrtal. Přesto po dvou kolech měli pouze dva trestné body z prvního kola v podání Barbory Krejčí na hřebci Independent 1. Eliška Svobodová s klisnou Kentucky Air i Vanessa Langrová na valachovi Admiratio šly čistě. O bronz se rozeskakovaly týmy Praha 2 a Severočeská 2. Úspěšnější byli v tomto případě Pražané. 
 
Mezi jednotlivci se je v dětské kategorii po dvou kolech deset účastníků bez penalizace, v kategorii mladších juniorů zůstávají již pouze tři a starších juniorů odstartuje v neděli s nulou devět. 
 
Foto: Patricie Mazuchová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE