reklama 11A

SP Göteborg: V čele finále je Guerdat. Whitakera vyřadil těžký pád

ikonka

Ve čtvrtek 4. dubna začalo v Göteborgu první soutěží finále Světového poháru v parkurovém skákání. Honební stošedesátku ovládl Steve Guerdat a dostal se tak do vedení. Matadora Johna Whitakera vyřadil pád a zlomená klíční kost.
05.04.2019 11:13  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Třiašedesátiletý legenadární britský olympionik John Whitaker se v Göteborgu do honební soutěže, která otevřela letošní finále Světového poháru, ani nepodíval. Ve středeční zahřívací soutěži do 140 cm měl s Argentem dramatický pád, po kterém byl odvezen do nemocnice. Utrpěl zlomeninu klíční kosti a nejen z bojů ve finále Světového poháru je tedy vyřazen.
 
Honební parkur do 160 cm, který se počítá jako první finálové kolo, vyrostl v göteborské hale ve čtvrtek 4. dubna v podvečer. Nejlepší výkon v soutěži podal Švýcar Steve Guerdat na valachovi jménem Alamo. Cílem projel s nulou v čase 61,28 sekundy. Za Guerdatem se seřadila trojice Belgičanů. Pieter Devos s Apartem byl o tři setiny sekundy pomalejší, za ním dojel Olivier Philippaerts na Legend of Love a průběžně čtvrtý je Francois Mathy jr. s běloušem Casanovou de L´Herse. 
 
Pátou příčku drží další mladý skokan Martin Fuchs ze Švýcarska, který sedlá hřebce Clooneyho. První kolo se tak doslova stalo švýcarsko-belgickou záležitostí.
 
Obhájkyně titul z roku 2018 Beezie Madden z USA je s Breitlingem desátá. Víme z historie klíčových finálových soutěží, jež se jedou na několik kol, že stav po zahajovacím skákání nemusí nic znamenat. 
 
Za zmínku stojí jistě také výsledky poslední čtvrteční soutěže, kterou byla večerní stopadesátka s rozeskakováním. V ní zvítězil Němec Daniel Deusser s Jasmien v.Bisschop před Belgičanem Pietrem Devosem, který závodil na valachovi Flash. Třetí příčku obsadila Švédka Irma Karlsson s Chacconu.
 

Výsledky z Göteborgu sledujte ZDE

Foto: FEI / Liz Greg





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE