reklama 11C

Slavný moderátor Clarkson zakládá syndikát. Vsadil na bělouše z pivovaru

ikonka

Jedna z nejpopulárnějších televizních osobností vstupuje do dostihového sportu. Jeremy Clarkson koupil bělouše po Jukebox Jury, pojmenoval ho podle svého pivovaru The Hawkstonian a zakládá syndikát. Očekává se velký zájem, jeden podíl stojí 60 liber.
16.04.2024 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: poskytl Old Gold Racing  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Dost možná se rodí další z virálních příběhů současných britských dostihů. Populární moderátor Jeremy Clarkson, který se celosvětově proslavil coby průvodce motoristickým pořady Top Gear a The Grand Tour, v pondělí oznámil, že vstupuje do dostihového sportu a ve spolupráci s Old Gold Racing zakládá syndikát.

Jeho reprezentantem bude čtyřletý bělouš The Hawkstonian, pojmenovaný podle Clarksonova pivovaru. Syn hřebce Jukebox Jury byl vydražen za 45 000 eur na loňské Goffs Arkle Sale a stojí v tréninku Bena Paulinga.

Že se něco v souvislosti s Clarksonem a dostihy chystá, bylo jasné už před několika dny, kdy se na sociálních sítích objevilo vtipné video s Clarksonem komentujícím z gauče přenos ze závodiště. “Řekl jsem našemu týmu v Hawkstonu, že bychom se zase měli dostat k závodění, ale očividně si spletli automobilové závody s dostihy,” tvrdí Clarkson v tiskové zprávě.

 

Čtěte také: "Jako galop v Lysé". Deylův memoriál současně ovládly Ciotola a Vermelho

 

"Jeremy chtěl zase závodit a my jsme to zvorali, ale s tímhle koněm si užijeme ještě hodně zábavy," dodal Johnny Hornby z pivovaru Hawkstone.

Při bližším pohledu však nový projekt 64letého Clarksona zdaleka není tak překvapivý, jak by se mohlo zdát. Prostořeký moderátor se v posledních letech posunul od motorismu k jiným tématům a slavil velké úspěchy se sérií Amazonu Clarksonova farma.

"Jeremy Clarkson dovedl svou lásku k venkovskému ovzduší na novou úroveň, když vyměnil koňskou sílu za dostihového koně," glosoval list Daily Mirror.

Samotný Clarkson se nechal slyšet: "Stáj Bena Paulinga je coby kamenem dohodil jak od naší farmy, tak od pivovaru, takže přesně vím, kam moje seno půjde. Paulingovi navíc původně hospodařili na našich současných pozemcích."

The Hawkstonian by měl debutovat na dráze v příští překážkové sezoně. V syndikátu je k dispozici 3250 podílů po 60 librách na dobu čtrnácti měsíců. Jako prvním budou nabídnuty 22. dubna členům pivovarského klubu Hawkstonu, o den později přijde na řadu čekací listina Old Gold Racing a 25. dubna následuje veřejný prodej.

"Už se těším, až Jeremymu a členům jeho Hawkstonu přiblížíme všechny taje dostihového sportu a doufám, že The Hawkstonian je tak rychlý jako plug-in hybrid Ferrari SF90 XX Stradale," prohlásil v tiskové zprávě valachův trenér Ben Pauling.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE