reklama 11D

Shabana má status blacktype koně, First Of All potrénoval v listed

ikonka

Velký úspěch slaví stáj Lokotrans, trenér Luboš Urbánek a žokej Martin Laube. Tým z Újezdu u Boskovic připravil dalšího blacktype koně, když čtyřletá Shabana finišovala druhá na listed scéně v Meranu. First Of All a Skins Rock vyhráli na překážkách.
15.08.2023 21:33  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Do třetice všeho dobrého platí i v kariéře čtyřleté bělky Shabany ze stáje Lokotrans. Po neúspěšných pokusech v Hannoveru a Chantilly získala svěřenkyně Luboše Urbánka status blacktype koně v úterý na závodišti v Meranu a vyrovnala se tak stájovým kolegům Boomboom Kiss a Jir Sunovi.

Pod Martinem Laubem obsadila druhou příčku v listed určeného klisnám Premio EBF Terme di Merano (2200 m), kde nestačila jen na nečekanou vítězku Moonu. Druhá česká zástupkyně Eagle Babe doběhla osmá.

V překážkovém vrcholu dne, listed steeplechase Premio Creme Anglaise (3800 m), absolvoval téměř tréninkovou procházku First Of All a další české vítězství vybojoval na proutěných překážkách Skins Rock. Oba valachy odjezdil Jan Faltejsek, který v úterý slavil meranský hattrick. Z koní startujících ve Francii zaznamenal nejlepší výsledek Partenit, druhý v classe 3 na 1600 metrů ve Vichy.

 

Čtěte také: Už bych nejraději zase seděl na koni. Dělám pro to maximum, říká Abík

 

Shabana v úterý předvedla jeden z nejlepších výkonů kariéry. Na rychlé dráze se držela kolem páté pozice u bariéry a po zatočení do cílové roviny se podíl bariéry posunula do vedení. Bělka začala většině soupeřek unikat, ale po Laubeho levé ruce se vyvezla outsiderka 225:10 Moonu, jejíž žokej Salvatore Sulas dlouho zůstával sedět v klidu.

Když svěřenkyni trenéra Macieje Janikowského v barvách stáje Westminster Race Horses pobídl, bylo o vítězce rozhodnuto. Shabana však do poslední chvíle srdnatě bojovala a v cíli ji od polské klisny dělilo 1 3/4 délky. Zbytku pole v čele s německou Evangelistou nadělila bezmála tři délky.

Roli favorita splnil v listed steeplechase First Of All ze stáje Dr. Charvát. Do Premio Creme Anglaise nakonec nastoupila jen trojice aktérů, mezi škrtnutými byli L’ Estran, Gangster des Coddes i Quinze de la Rose. Ryzák trenéra Pavla Tůmy se prosadil stylem start-cíl, v závěrečném oblouku se hravě oddělil od dvojice pronásledovatelů a dominoval o třídu.

Ve finiši proutěných překážek Premio Ristorante Roessl Rabla (3300 m) se utkali Skins Rock a Herve du Seuil, o 3/4 délky rychlejší byl svěřenec Zdeňka Seménky ze stáje Evy Píšťkové.

Návraty Partenita i Josephina

Jen krk chyběl k vítězství pětiletému Partenitovi ve Vichy. V sedle s Clémentem Lecoeuvrem odvodil jako favorit 46:10 classe 3 Prix Serge Maillard (1600 m, 15 000 eur) a o druhý triumf kariéry přišel až v posledních metrech.

Hned čeští tříletí startovali v prodejní Prix de Paray le Fresil (1600 m, 12 000 eur). Lepší byl Fortune Gold ze stáje Jany Dufkové, ztrácející ze čtvrtého místa 3 1/2 délky na vítězného rakouského odchovance Sultan Of Swing. King Mollenkott obsadil šestou příčku.

V Deauville se po třech měsících od třetího místa ve Velké květnové ceně vrátil na dráhu Josephino, připravovaný Ingrid Janáčkovou Koplíkovou pro majitelku Janu Dufkovou. Pod svým tradičním jezdcem Theem Bachelotem se v nabité classe 1 Prix Hong Kong Jockey Club - Grand Handicap des Sprinters (1200 m, 70 000 eur) pohyboval kolem třetí pozice, ale v závěrečné čtyřstovce zeslábl a klesl na výsledné desáté místo.

Nedařilo se ani jeho tréninkovému kolegovi Fantabulousovi ze stáje Steffena Molkse. V classe 3 Prix de Pre-en-pail (1500 m, 19 000 eur) skončil jedenáctý.

Foto: Lokotrans, se svolením Terezy Kučerové




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE