reklama 11D

Šamorín hostí současně tři Světové poháry v jezdeckých disciplínách

ikonka

Jen pár dní po skončení Danube Equestrian Festivalu v Bratislavě, který se konal premiérově na Národním fotbalovém stadionu, navázal pořadatelský tým Riders & Dreams v čele s Robertem Pálem další velkou jezdeckou akcí, tentokrát v Šamoríně.
15.06.2023 14:36  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Série velkých jezdeckých akcí na Slovensku pokračuje. Na bratislavský Danube Equestrian Festival navázal v Šamoríně další díl Danube Champions Tour, který je jezdeckým festivalem v tom pravém slova smyslu, neboť se v jednom areálu konají mezinárodní závody ve třech jezdeckých disciplínách – ve skocích, v drezuře a ve voltiži. Všechny části navíc zahrnují soutěže započítávané do Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace (FEI).
 
„Po Bratislavě jsme ještě plní euforie. Jsme moc rádi, že všichni účastníci odjížděli nadšení, i když několikrát zmokli. Za organizační týmy Riders & Dreams a Be Cool bych chtěl všem moc poděkovat, že vydrželi až do konce a užili si to. Myslím, že premiéra akce na tomto místě dopadla na jedničku,“ konstatoval ředitel závodů Robert Pál. 
 
On, ani jeho kolegové však neměli moc času na odpočinek, neboť se v podstatě ihned všichni přesunuli do Šamorína na další závodní mítink. „Byl to náš záměr, aby závody takto navazovaly. Minulý rok jsme to měli přesně naopak, nejprve proběhla dvoutýdenní akce v Šamoríně a poté týdenní v Bratislavě. Teď jsme to prohodili a udělali jsme dobře, jelikož jsme se všichni mohli naplno věnovat přípravám náročného eventu na Národním fotbalovém stadionu. Sice jsme doufali, že z Bratislavy do Šamorína dorazí více účastníků, ale do budoucna možná ještě program upravíme tak, abychom navazovali dvoutýdenním Šamorínem a sešli se tu ještě ve větším počtu,“ konstatuje Robert Pál, který je i tak velmi spokojen s tím, jak všechny akce probíhají.
 

Psali jsme: Rakušanka Reich ovládla parkurovou Grand Prix při CSIO3* Bratislava

 
„Myslím si, že je to zatím vrchol naší dosavadní pořadatelské kariéry, co jsme v rámci Riders & Dreams dokázali. Připravit dvoutýdenní jezdecký festival s třešničkou na dortu v podobě CSIO3* Bratislava je nesmírně náročné. To, že se v Šamoríně konají tři Světové poháry současně, je opravdu něco výjimečného. Zejména o víkendu to bude pro návštěvníky areálu velmi pestrá a nevšední podívaná,“ je přesvědčen šéf organizačního týmu. 
 
„Kombinaci tří jezdeckých disciplín zde nemáme poprvé. Premiéru jsme měli již v loňském roce, ale tehdy byla voltiž pouze na národní úrovni. Z důvodu omezení v rámci FEI zón jsem si však uvědomil, že bude jednodušší uspořádat soutěže ve všech disciplínách jako mezinárodní. Sice je k tomu potřeba opravdu velké množství stewardů a rozhodčích, kterých tu nyní máme přes šedesát, ale jsem přesvědčen, že projekty tohoto typu do areálu jako je Šamorín prostě patří a věřím, že to ocení jak přímí účastníci, tak fanoušci jezdeckého sportu,“ dodává Robert Pál.
 
Parkurové soutěže probíhají již od čtvrtka, drezura a voltiž se přidají od pátku. Podrobné informace o programu jsou na internetových stránkách www.ridersanddreams.sk.
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE