reklama 11C

Požár stájí na ostrově: Policie má podezřelého, majitel chystá obnovu

ikonka

Policie České republiky informovala, že se kriminalistům ve středu podařilo zadržet muže podezřelého ze založení požáru stájí na pražském Císařském ostrově, při němž uhynulo osm koní. Majitel chce provoz jezdecké školy obnovit, pokud sežene finance.
13.04.2023 13:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Pravděpodobného žháře, který založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze, policie zadržela ve středu večer. „Muž je podezřelý ještě z dalších trestných činů,“ podotkl mluvčí policie Jan Daněk. Další podrobnosti vzhledem k pokračujícímu vyšetřování nesdělil. 
 
„Majitel sousedního areálu tady má instalovaných několik kamer. Při prohledávání záznamů se nám podařilo najít podezřelou osobu, a tak jsme záběry předali policii. I díky tomu se tak možná dotyčného podařilo dopadnout,“ prozradil redakci Jezdci.cz Josef Koudela. Ten je majitel stájí, v nichž před dvěma dny uhořelo osm koní.
 
„Jsem samozřejmě moc rád, že ho chytli, ale mě to v tuto chvíli nepomůže. Vše je zničené. Ze začátku jsem sem ani nemohl jít, ale už jsem tady, jelikož ostatky koní odvezli. Určitě bychom rádi vybudovali nové stáje a obnovili provoz jezdecké školy, ale rozhodně to v tuto chvíli není v našich silách. Škodu jsem spočítal na čtyři miliony korun. Zvažujeme tak vypsání sbírky. Pokud by nám lidé pomohli, pak se do toho určitě pustíme znovu. Jak budeme postupovat, to v tuto chvíli teprve řešíme,“ doplnil Josef Koudela. 
 

Psali jsme: Tragédie na pražském Císařském ostrově. Při požáru uhynulo osm koní

 
Agentura Aktu.cz informovala, že podezřelý je údajně člověk s psychickými problémy, který kvůli nim byl v minulosti hospitalizován. Také další činy, které pravděpodobně spáchal, souvisejí se založením požárů. 
 
„Je to čtrnáct dnů, co u paní Jiřiny Krylové také hořelo a před týdnem v bývalém jezdeckém areálu Tělovýchovné jednoty Žižka Praha někdo zapálil uskladněné pneumatiky. A dnes se stalo toto,“ uvedl Koudela v úterý. Informaci nám následně potvrdila také zmíněná provozovatelka malé stáje pro koně, kteří jezdí s kočárem na Staroměstské náměstí. „Shořela nám půlka kočáru a všechno seno se slámou,“ upřesnila Jiřina Krylová na dotaz redakce Jezdci.cz. Dva starokladrubští koně prý naštěstí v době požáru byli ve výběhu, a tak se jim nic nestalo, škoda na majetku v tomto případě byla kolem dvou set tisíc korun.  
 
Foto: HZS Praha



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE