reklama 11D

Parkurová GCL opět s českou vlajkou. Prague Lions mají tři nové členy

ikonka

Poslední únorový den odstartuje v Dauhá další ročník parkurové série Global Champions. V lize mezinárodních týmů nebude chybět opět družstvo Prague Lions, v němž se představí hned tři nové tváře. Z původních členů nechybí mj. Anna Kellnerová.
22.02.2019 16:21  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
 
V letošní Global Champions League bude mezi sebou soutěžit celkem šestnáct týmů, které se potkají při dvaceti zastávkách. Tou poslední bude stejně jako v roce 2018 Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. Jednotlivá družstva budou mít nově šest členů, tedy o jednoho více, než tomu bylo doposud. To umožní více taktizovat při střídání jezdců a koní pro jednotlivé závody, kdy lze maximálně zohlednit jejich aktuální výkonnost. 
 
Za Prague Lions budou v sezoně 2019 startovat opět Anna Kellnerová, Nizozemec Gerco Schröder a Belgičan Niels Bruynseels, který je aktuálně nejvýše postaveným týmovým jezdcem ve světovém žebříčku, figuruje na 14. místě. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Chudyba: Start v GCL je jeden z mých splněných snů. Doufám v olympiádu

 

Asi nejvýraznější novou tváří pražských lvů je 43letý Němec Marco Kutscher – olympijský bronzový medailista z Atén 2004 a vítěz týmové soutěže v rámci mistrovství Evropy 2005. Pětatřicáté místo žebříčku Mezinárodní jezdecké federace nyní patří Marcovi Houtzagerovi z Nizozemí. Mezi největší úspěchy tohoto zkušeného 48letého reprezentanta patří stříbrná medaile z olympijských her v Londýně 2012. V roce 2016 startoval v GCL za tým Antwerp Diamonds, od letoška je již jedním ze lvů. Šestým v pražské sestavě je 39letý Belgičan Wilm Vermeir. Zvítězil již v několika pětihvězdičkových závodech a pravidelně se účastní prestižních Pohárů národů. 
 
„Toto složení Prague Lions by mělo vydržet nejméně do poloviny roku, kdy je tradičně přestupní období. Není vyloučeno, že by se od července do týmu vrátil Aleš Opatrný, pro něhož je nyní hlavní prioritou příprava na týmovou olympijskou kvalifikaci,“ uvedl Jan Andrlík z Czech Equestrian Temu. 
 

ČTĚTE TAKÉ: Škatulata v Global Champions: Kam se poděli bývalí Pražští lvi

 

O skladbě pražských jezdců na závodech Global Champions League má vždy hlavní slovo manažerka týmu Jessica Kürten. „Je pro nás velmi důležité, aby jak pro jezdce, tak pro majitele všech týmových koní, byly starty při GCL prioritou. Aby nasazovali své nejlepší koně, pokud to jejich momentální kondice dovolí, právě do týmové soutěže a upřednostňovali výsledek týmu před individuálními starty,“ zdůrazňuje filozofii Czech Equestrian Teamu Jan Andrlík. „Jezdci si musí uvědomit velkou časovou i fyzickou náročnost celého seriálu. Global Champions League by měla být pro všechny členy týmu prioritou v průběhu celé sezony. Pro její zdárný průběh je potřeba přizpůsobit management svých koňských svěřenců. I právě díky náročnosti celé série je také důležité, aby každý z jezdců disponoval alespoň dvěma koňmi, kteří mohou úspěšně absolvovat soutěže té nejvyšší úrovně pěti hvězd,“ doplnil zástupce Czech Equestrian Teamu, pod jehož záštitou je celek Prague Lions součástí seriálu Global Champions League.
 
Boj o první body vypukne již 28. února v Dauhá. Hlavní soutěž úvodního kola je naplánována na sobotu. Podrobnosti o celé Global Champions najdete na adrese www.globalchampionsleague.com, detaily o Prague PlayOffs jsou na webu www.pragueplayoffs.com
 
Foto Kateřina Návojová / PPO




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE