reklama 11B

O mezinárodních závodech – CAI Kladruby n. L. 2019

ikonka

Celkem devět mezinárodních závodů se uskuteční v České republice v sezoně 2019. Jako již tradičně nechybí v kalendáři kladrubský Rudolfův pohár, o kterém vám přinášíme rozhovor s ředitelem Národního hřebčína Kladruby nad Labem Jiřím Machkem…
20.12.2018 20:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Můžete v krátkosti zhodnotit uplynulý ročník vámi pořádaných mezinárodních závodů?

Byli jsme velmi spokojeni, a to jak s počtem diváků, tak s počtem startujících jezdců. Dokonce několik jezdců bylo těsně před závody tzv. „pod čarou“ a vyčkávali, zda se pro ně nějakým odhlášeným závodníkem uvolní místo. Po sportovní stránce byla také spokojenost - náš jezdec Jiří Nesvačil jun. vyhrál v soutěži čtyřspřeží všechny disciplíny.

 

Bylo pro vás jasným rozhodnutím, že budete tento mezinárodní mítink pořádat i v roce 2019?

Samozřejmě, je to tradice, v roce 2019 budeme pořádat již XVI. ročník.

 

Museli jste řešit termínové kolize pro rok 2019 z hlediska posunu termínu vašich závodů, nebo posunu jiných kolidujících akcí?

Je skutečností, že v zahraničí je v posledních letech vypisováno stále více závodů. Výjimkou není ani „náš" dubnový termín. V případě našeho Rudolfova poháru se ale jedná o významné středoevropské mezinárodní závody spřežení s tradičním dubnovým termínem, kterého se chceme držet a neměnit ho. Nicméně jsme pro ročník 2019 běžný termín posunuli o týden později, protože nám na tradiční třetí týden v dubnu vycházejí velikonoční svátky.

 

Co je pro vás hlavní motivací pořádat mezinárodní závody?

Je to obecně prezentace hřebčína jako takového, dále plemene starokladrubského koně, ale také již tradice a pozitivní ohlasy z řad účastníků, diváků a funkcionářů závodů.

 

Kteří partneři jsou pro vás největší oporou? Máte již potvrzená partnerství pro rok 2019?

Jednání s partnery v tuto chvíli stále probíhají, nicméně podporu máme vždy od ministerstva zemědělství a od Pardubického kraje.

 

Kdo jsou pro vás stěžejní členové organizačního výboru?

Z národního hřebčína jsou to především Vlastimil Váňa, Marcela Slavíková, Jiří Nesvačil jun. a Miroslav Radil. Hlavním rozhodčím v roce 2019 bude Ing. Jiří Kunát. Jsem rádi, že nám na základě letošní spolupráce přislíbil účast také stavitel trati Josef Middendorf, přijede i hlavní rozhodčí ročníku 2018 pan Reiner Wannenwetsch.

 

Co byste rádi pro nadcházející ročník vylepšili oproti tomu předešlému?

Stále je co zlepšovat, nicméně když se nám příští ročník podaří jako minulý, tak budeme moc spokojeni.

 

Vždy je poměrně obtížné přilákat kvalitní zahraniční  konkurenci. Co pro to plánujete dělat? Jaké máte reference od zahraničních účastníků z loňského roku?

Vždy se snažíme sestavit kvalitní tým funkcionářů závodů. Poslední ročník byl našlapaný co do počtu zúčastněných jezdců spřežení. Měli jsme pozitivní ohlasy na připravený maraton a s tím související práci stavitele Josefa Middendorfa, který měl u nás v roce 2018 premiéru. Těší nás, že si jezdci pochvalují hladký organizační průběh závodů, někteří dokonce při loučení a odjezdu ústně potvrzovali svou účast opět v příštím ročníku.

 

Jak je to s domácí jezdeckou špičkou? – Je pravidlem, že dorazí většina předních jezdců, nebo je znát konkurence zahraničních akcí, s nimiž soupeříte nejen o zahraniční účastníky, ale i o ty české?

Česká jezdecká špička si Rudolfův pohár zpravidla nenechá ujít. Znají prostředí, a tak je to jak pro koně, tak pro jezdce. Je to pro ně výborná příležitosti příjemně vkročit do nadcházející sportovní sezóny, a to navíc s minimálními náklady na dopravu.

 

Chystáte nějaké změny v rozpisu závodů? – Nové kategorie, vyšší dotace atd.

Základem jsou soutěže 3* jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží. K tomu se vždy snažíme přidat i soutěže se 2* pro možnost splnit kvalifikace na další sportovní výjezdy. Z řad účastníků závodů o ně bývá zájem. V průběhu sezóny se snažíme komunikovat nejen s jezdci, ale konzultujeme rozpis také s rozhodčími, a když vidíme, že je o některou kategorii závodů zájem, snažíme se vyjít vstříc a do rozpisu ji zařadit.

 

Co by mělo být hlavním lákadlem pro diváky kromě samotné sportovní podívané?

Velkým lákadlem je samozřejmě hřebčín samotný, budeme se opět snažit skloubit nezapomenutelný sportovní zážitek s možností prohlídky vybraných expozic Národního hřebčína.

 

Jaká forma propagace se vám v minulosti nejvíce osvědčila a jaké plánujete kampaně pro příští ročník?

Spolupracujeme s jezdeckými portály, a to jak doma, tak v zahraničí. Využíváme také sociální sítě a osvědčila se nám i kombinace výlepu plakátů a zadávání reklamních spotů do vybraných rádií.

 

Kde najdou zájemci podrobnější informace o přípravách vašich mezinárodních závodů?

Především na našich webových stránkách na adrese www.nhkladruby.cz a na našem facebookovém profilu facebook.com/nhkladruby.

 

Foto: Šárka Veinhauerová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE