reklama 11B

Mistryní ČR v reiningu je Šteyerová. O vítězství bojovala se Štihelem

ikonka

Napínavé vyvrcholení mělo víkendové mistrovství České republiky v reiningu, které se tradičně konalo v Kozlovicích na Frýdeckomístecku. O vítězství v hlavní kategorii se konala rozjížďka mezi Markétou Šteyerovou a Marianem Štihelem.
12.09.2023 09:27  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V rámci mistrovství republiky v reiningu se bojovalo v Kozlovicích o tituly ve čtyřech kategoriích. Nejvíce obsazená byla ta pro amatéry, kterých nastoupilo do dvoukolové soutěže třináct. Mladých jezdců bylo devět, stejně jako mladých koní. Seniorů dorazilo osm s deseti koňmi.
 
Mezi mládeží byly často jen velmi nepatrné rozdíly. Půl bodu scházelo k bronzu Emmě Dagoury na koni HH Oliver Olena a skončila tak až čtvrtá za Viktorií Svieženou v sedle SK Smart N Whiz, jejíž celkové skóre bylo 271,5 bodů. S 275 body vybojovala stříbro Viktorie Růžičková na Sweet Star Watani. Jednoznačným vítězem se však stal Nicolas Pavel s SK Cash To Gun. Tato dvojice předváděla v obou kolech o třídu lepší výkony a jejich výsledek byl 284,5 bodů. 
 

Nepřehlédněte: Nicolas Pavel: Reining je moje srdcovka. Hraji také golf a na kytaru

 
V kategorii junior určené pro mladé koně se dařilo svěřencům domácí Kláry Šalkové. Ta na SK Cash To Smart skončila čtvrtá po zisku 278 bodů a v kombinaci s SK Chic Pinestein vybojovala druhou příčku díky skóre 281,5. Se ztrátou dvou a půl bodů byla třetí Markéta Šteyerová na Smart Shining Baeley. Z prvenství se radoval další z domácích reprezentantů Smart Ranche Marian Štihel. Na SK Smart Whiz It obdržel od rozhodčích skvělých 285 bodů, a především nedělní jízda ohodnocená 144 body patřila mezi jeden z nejlepších výkonů tohoto mítinku. 
 
V soutěži amatérských jezdců se na třetí řádek konečné výsledkové listiny zařadil Jaroslav Kostera s SK Little Teddy. Od druhé Brendy Lesniczákové s SK Smart Poponita jej dělo jen 2,5 bodu. Tato dvojice získala v prvním kole 138,5 bodů, což bylo o bod méně, než měla na svém kontě Lenka Weinmannová s Metamoorphosis. V druhém kole měly obě shodně 142,5 bodů, a tak Weinmannová obhájila v této kategorii loňský mistrovský titul. 
 

Psali jsme: Zlato v reiningu má po letech žena. V Kozlovicích vyhrála Weinmannová

 
Radost Lenky Weinmannové však zakrátko vystřídalo zklamání, neboť se pokoušela zopakovat prvenství i mezi seniory. V prvním kole zapisovala 143 bodů stejně jako Markéta Šteyerová na Zoe Gun Rima a do závěrečné části tak vstupovala jako jedna z favoritek. Jenže v neděli se takzvaně vynulovala. Naopak luxusní závěr měli Karel Kubata s LV Elen Remedys Chic a Klára Šalková na SK Custom Spark. Oba měli v druhém kole 145 bodů a posunuli se na čtvrté a třetí místo. 
 
O zlato se nakonec musela uskutečnit rozjížďka, neboť Marian Štihel s SK Ruf Einstein i Markéta Šteyerová na Zoe Gun Rima měli z obou kol v součtu 287 bodů. Štihel při finálovém startu zapisoval 141 bodů, Šteyerovou rozhodčí ohodnotili 146,5 body, což bylo vůbec nejvyšší skóre celého šampionátu. Nebylo tak pochyb o tom, kdo si zaslouží titul mistra pro rok 2023. 
 
Foto: Karel Rozboud



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE