reklama 11B

Kellnerová s Devosem skončili při GCL v Miami druzí. Triumf byl blízko

ikonka

Jen dvě sekundy scházely k tomu, aby Anna Kellnerová zopakovala po pěti letech triumf při Global Champions League na Miami Beach. S týmovým kolegou Pietrem Devosem nakonec vybojovali pro Prague Lions druhé místo a v seriálovém žebříčku si polepšili.
15.04.2023 02:32  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Je to přesně pět let, co se Anna Kellnerová s Gercem Schröderem radovali v dresu Prague Lions z triumfu při parkurové Global Champions League na Miami Beach. Nechybělo mnoho a česká reprezentantka tento úspěch mohla zopakovat s Pietrem Devosem. 
 
Jak uvedli pořadatelé GCL v tiskové zprávě, letošní druhý mítink prestižního světového seriálu přitom nezačal vůbec dobře. Počasí výrazně komplikovalo plány pořadatelů i sportovců, a nakonec musel být program zkrácen na tři dny. I proto se páteční týmová soutěž nejela dvoukolově, jako tomu bývá obvykle.
 
„Organizátoři museli celý program posunout, ale nakonec vše zvládli dobře. Udělali vše, co bylo v jejich silách, aby přichystali kolbiště, i když jej museli o dost zmenšit. Obrovské vlny v kombinaci s vydatným deštěm totiž odnesly část povrchu. Provizorně se tak plocha musela upravit, což přispělo ke složitostem v parkuru,“ popsala ještě v průběhu soutěže Anna Kellnerová při rozhovoru pro EquiRadio
 
Ta nastupovala až po belgickém kolegovi Pietrovi Devosovi na klisně Mom´s Toupie de la Roque, jenž nezaznamenal žádný trestný bod a jeho čas byl 70,42 sekundy. „Pieter je zvyklý chodit jako první, ale zeptal se mě, kdy chci jít já. Mě je to popravdě jedno. Nervy mám vždy, ale naštěstí z tohoto pohledu je zvládám již docela dobře, tak jsme zvolili jeho standardní závodní pozici. Byla jsem moc ráda, že Pieter zajel dobře. Sledovala jsem jen některé skoky, jinak jsem hlavně dávala pozor na Catchie. Člověk pak samozřejmě chce podat co nejlepší výkon i pro toho prvního jezdce. Bohužel jsem měla dvě chyby. Musím se ještě podívat, proč přišly, protože patřily spíš mezi ty lehké,“ zhodnotila Anna Kellnerová.
 
V sedle Catch Me If You Can OLD projela cílem v čase 75,14 sekundy, což bylo poměrně těsně pod časovým limitem. „Na čas jsem se snažila myslet. Kdybych nezatočila ostře na poslední linii, tak bychom pravděpodobně za čas inkasovaly nějaké trestné body. Bylo to opravdu těsné,“ přiznala krátce po sesednutí z koně. „Stavitel kurzu Uliano Vezzani sliboval, že náročnost bude mezi standardem prvního a druhého kola, ale když jsme si parkur prošli, tak jsme konstatovali, že to je na úrovni druhého kola, jen jsme tentokrát neměli to kolo první,“ dodala ve vysílání EquiRadia
 
Prague Lions byli na startovní listině jako druzí v pořadí a hned po nich přišli na řadu Madrid in Motion. Maikel van der Vleuten s valachem Beauville Z N.O.P. předvedl precizní jízdu v čase 72,29 a Eduardo Alvarez Aznar ve dvojici s valachem Bentley de Sury zaznamenal podobně jako Kellnerová osm trestných bodů. Jeho čas byl 71,60 a v součtu tedy měli oba 143,89 vteřin. Pražští lvi se tak posunuli na druhý řádek průběžné výsledkové listiny, neboť jejich čas měl hodnotu 145,56. 
 
Po zbytek soutěže se již na předních pozicích nic nezměnilo. Stejné bodové skóre zapisovali ještě Rome Gladiators a St Tropez Pirates, ale jejich jízdy byly v konečných výsledcích pomalejší a zařadili se tak na třetí a čtvrté místo. 
 
Po dvou kolech Global Champions League se dostali do vedení Madrid in Motion se 46 body. O dva méně mají St Tropez Pirates a třetí jsou se 42 body Prague Lions. Vítězové prvního kola v katarském Dauhá Riesenbeck International zapsali na Miami Beach deset bodů a dohromady jich tak mají čtyřicet, což jim stačí v tabulce na čtvrtou příčku. 
 
Vrcholem závodů bude sobotní Longines Global Champions Tour Grand Prix, ve které by opět neměla chybět Anna Kellnerová s její patnáctiletou klisnou. Soutěž začíná ve 14:45 místního času, tedy ve 20:45 středoevropského letního času. Sledovat ji bude možné živě na GCTV. 
 
Global Champions zahrnuje letos opět šestnáct zastávek. Z Miami Beach jezdci a koně pokračují do Mexico City, v květnu se dění přesune do Madridu. Nejvíce nabitým měsícem je červen, zahrnuje čtyři destinace v Ramatuelle / Saint Tropez, v Cannes, ve Stockholmu a v Paříži. Červencovými zastávkami jsou Monako a Riesenbeck, v srpnu budou následovat Londýn a Valkenswaard, v září pak Řím a New York. Základní část série se uzavře na konci října v Rijádu a poté již bude následovat pouze vrchol celé sezony v podobě GC Prague Playoffs. Pátý ročník galashow světového parkuru v O2 areně je naplánována na termín od 16. do 19. listopadu.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League
Zdroj: tisková zpráva Global Champions League
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE