reklama 11C

Julien Epaillard vyhrál před vyprodanou O2 arenou Super Grand Prix

ikonka

Jedním z tradičních vrcholů galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs byla sobotní Super Grand Prix, jež do ochozů O2 areny přilákala rekordních 13.563 diváků. Dvoukolovou soutěž nikdo z účastníků nedokázal překonat bez penalizace.
19.11.2023 00:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Super Grand Prix Longines Global Champions Tour mohou každý rok absolvovat pouze vítězové, případně šťastní poražení jednotlivých Velkých cen zařazených do tohoto prestižního parkurového seriálu. Pro vítěze bylo připraveno opět 300.000 eur z celkové dotace soutěže dosahující jeden a čtvrt milionu.
 
První kolo s překážkami vysokými až 165 centimetrů dokázalo překonat bez penalizace sedm dvojic. Bezchybný úvod však ještě nic neznamenal, jelikož dalších osm účastníků mělo pouze čtyři trestné body za jednu chybu a napodruhé se situace může zcela otočit. 
 
První, komu se podařilo druhou polovinu závodu dokončit s nulou na bodovém kontě, byl Ir Bertram Allen na jedenáctiletém valachovi Pacino Amiro, a s konečnými čtyřmi body se ujal vedení. To samé se podařilo letošnímu šampionovi LGCT Harriemu Smoldersovi v sedle čtrnáctiletého valacha Monaco N.O.P., ale jeho čas 61,20 byl o šestnáct setin pomalejší a zařadil se na průběžné druhé místo. Dlouho na něm ovšem nezůstal, neboť hned poté se stal novým lídrem Rakušan Max Kühner ve dvojici s dvanáctiletým valachem Up Too Jacco Blue, jenž při stejném skóre zaznamenal čas 60,41. 
 
Že lze projet celým parkurem ještě rychleji s nulou na bodovém kontě dokázal předloňský vítěz Super Grand Prix Henrik von Eckermann, jenž s třináctiletým valachem King Edwarem reprezentuje Švédsko. Po něm již následovaly dvojice postupující z prvního kola bez bodové zátěže. Asi jen málokdo čekal, že se žádné z nich nepodaří čistou jízdu zopakovat. 
 

 
Sanne Tijssen s valachem Cum Laude z Nizozemska inkasovala dvanáct bodů a propadla se na konečné dvanácté místo. Ještě o dvě příčky níže figuruje další ze Švédů – Peder Fredricson, jenž dovezl do cíle se sedmnáctiletým valachem Catch me Not S šestnáct bodů. O něco spokojenější mohla být Američanka Jessica Springsteen v sedle čtrnáctiletého hřebce Don Juan van de Donkhoeve, ale osm bodů jí v kombinaci s časem 61,19 nestačilo na lepší než osmý řádek výsledkové listiny. 
 
Třetí od konce odstartoval Francouz Julien Epaillard na desetileté klisně Duba idu Cedre. I když se nemohl napodruhé radovat z čistého kola, čtyři body v kombinaci s časem 57,49 ho poslaly do vedení před von Eckermana. Nizozemský jezdec Maikel van der Vleuten zaznamenal sice s třináctiletým valachem Deauville Z N.O.P. stejný výsledek, ale kvůli času 62,39 se zařadil až za jeho krajana Harrieho Smolderse na šestou pozici. 
 
Poslední, kdo mohl ovlivnit konečné pořadí, byl Dán Andreas Schou s dvanáctiletým hřebcem Darc de Lux. Bohužel tlak na něj byl až příliš velký a nasbíral dvanáct trestných bodů. Časomíra mu v cíli ukázala hodnotu 63,87, což znamenalo jedenácté místo.
 
Pátým vítězem Super Grand Prix Longines Global Champions Tour se tedy stal po Edwině Tops-Alexander, Benovi Maherovi, Henrikovi von Eckermannovi a Denielu Deusserovi Francouz Julien Epaillard. 
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }