reklama 11C

Ideal Approach se rozloučil jako šampion, Koplík sedlal tři vítěze

ikonka

Nedělní tečka za slovenskou sezonou v Bratislavě přinesla sérii úspěchů tuzemských stájí i emotivní momenty. Stáj Lokotrans se radovala i v berlínském Hoppegartenu a dva triumfy si české barvy připsaly v Trevisu. Shrnujeme dostihovou neděli.
29.10.2023 23:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Lepší scénář se snad ani nedal vymyslet. Loučení jedenáctiletého matadora Ideal Approache s dostihovou kariérou skončilo emotivním vítězstvím ve Veľké októbrové ceně. Žijící legenda stáje Lokotrans při svém 75. startu triumfovala po boji o 3/4 délky před tříletým Royal Catatumbem a ani náznakem nedala znát, že přišla do tréninku v době, kdy žádný z jejích nedělních soupeřů ještě nebyl na světě.

Svěřenec Luboše Urbánka vylepšil svou bilanci na šestnáct vítězství a 5,2 milionu korun na vyběhaných dotacích. Jeho posledním žokejem se stal Petr Foret, pro něhož byl nedělní triumf jubilejním 300. rovinovým vítězstvím. Již dříve během odpoledne se totiž prosadil s dvouletou Ninnou Best.

Závěrečný mítink slovenské sezony dále nabídl hattrick trenéra Zdena Koplíka. Postarali se o něj Troop Commander ve dvojkovém Memoriálu Augustína Rišku, Inca Dream mezi dvouletými na 1200 metrů a Rainier ve čtyřkové míli.

Matellovo čekání skončilo "zadrženě 6"

Ideal Approach nebyl jediným nedělním vítězem stáje Lokotrans. V berlínském Hoppegartenu se v jednatřicátém startu kariéry dočkal prvního triumfu šestiletý Matello. Někdejší druhý z Gomba handicapu si vychutnal soupeře v Silence Please-Rennen (1600 m, 5000 eur) a pod Martinem Laubem se prosadil zadrženě o 6 délek.

Solidní výkon podal i pomalu zrající tříletek Upright. Týden po matném výkonu v Praze si připsal druhé peníze ve čtyřkovém Preis des Forum Natur Brandenburg e.V. (2800 m, 6150 eur), byť na vítěznou favoritku Ilinu ztrácel osm délek.

Naopak jedna ze stájových hvězd Aigle Vaillant se tentokrát musela spokojit se vzdálenou šestou příčkou v jedničkovém handicapu Elektro Eggert-Rennen (2000 m, 17 000 eur). Nedařilo se ani Quiet Street ze stáje Arenzo, jež se v trojkovém Hoppegartener Herbst-Ausgleich (1200 m, 7000 eur) nedostala přes patnácté místo.

Double v Trevisu

Dva úspěchy zaznamenaly české stáje na nedělním mítinku v Trevisu. Sériový vítěz Sopran Meneghino ze stáje Scuderia Aichner SRL nenašel počtvrté v letošní sezoně přemožitele, tentokrát ovládl pod Janem Kratochvílem o čtyři délky prodejní proutěné překážky Premio Combai (3000 m).

Suverénně si počínal i osmiletý Ivo, připravovaný trenérkou Alžbětou Faltejskovou pro majitelku Drahomíru Stejskalovou. V sedle s Lenkou Neprašovou vyhrál proutěné překážky Premio D’ Autunno (3500 m), když zdolal rovněž o čtyři délky ostříleného Capivariho. Český doběh raz-tři dotvořil pětiletý Desert Agenda.

Ve Francii se tentokrát tuzemským barvám nedařilo. Čtyřletá Kamaxi ze stáje Pegas měla v proutěnkách classe 4 na 3600 metrů v Argentanu pád na poslední překážce, dvouletý Trip To Deauville ze stáje SV Vondra s.r.o. skončil v Nancy jedenáctý mezi dvouletými nezvítězivšími na 2000 metrů.

Foto: Závodisko Bratislava




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }