reklama 11D

Fredricson pojede počtvrté Super Grand Prix. Jeho postup byl kuriozní

ikonka

Trochu nečekaně ze sdíleného třetího místa v Římě postoupil hvězdný švédský jezdec Peder Fredricson do Super Grand Prix, která se pojede při GC Playoffs v pražské O2 areně. Držitel medailí ze všech šampionátů i olympijských her ji zažije počtvrté.
06.11.2023 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Švéd Peder Fredricson patří k nejúspěšnějším jezdcům poslední dekády. Držitel zlata a stříbra z olympiády v Tokiu, mistr Evropy a člen vítězného týmu z posledního mistrovství světa bude opět tahákem galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Počtvrté v historii tohoto mítinku se představí v Super Grand Prix určené pro vítěze jednotlivých kol.
 
Tentokrát se do ní kvalifikoval poněkud kuriozním způsobem. Pozici na startovní listině mu vyneslo třetí místo v Grand Prix v Římě, které navíc sdílel díky shodnému času v rozeskakování s Dánem Andreasem Schouem. Vítěz z Říma Henrik von Eckermann i druhý jezdec v pořadí David Will měli účast v pražském vrcholu jistou díky jiným výsledkům v sérii, a tak právo startu přešlo na oba jezdce na třetí příčce.
 
V sérii Longines Global Champions Tour pro jednotlivce se Fredricson letos prosadil až na konci sezony, kdy startoval v Londýně, ve Valkenswaardu, v Římě a v Rijádu. Stihl nasbírat 115 bodů, které jej zařadily na 28. řádek seriálové tabulky. V týmovém klání Global Champions League byl svým kolegům oporou. S družstvem Stockholm Hearts vystoupal dvakrát na nejvyšší příčku, a to doma ve Stockholmu a také v Londýně. Jeho celek skončil nakonec čtvrtý a rovnou tak postoupil do semifinále Super Cupu v Praze. 
 
Kvalifikovanými účastníky do Super Grand Prix LGCT 2023 jsou Philipp Weishaupt, Katrin Eckermann, David Will, Edwina Tops-Alexandra, Julien Epaillard, Maikel van der Vleuten, Henrik von Eckermann, Christian Ahlmann, Harrie Smolders, Bertram Allen, Max Kühner, Jessica Springsteen, Sanne Thijssen, Peder Fredricson, Andreas Schou a Christian Kukuk.
 

Nepřehlédněte: Aleš Opatrný má nového koně. Představí se s ním v pražské O2 areně

 
Galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs se koná v O2 areně od čtvrtka 16. do neděle 19. listopadu. Kromě zmíněné sobotní Super Grand Prix LGCT bude mezi hlavní body programu patřit Super Cup GCL. Do pátečního semifinále týmové soutěže mají zajištěn přímý postup ze základní části seriálu nejlepší čtyři celky z celkových šestnácti. 
 
Dvanáct zbývajících musí nejprve projít sítem čtvrtečního čtvrtfinále, což se bude týkat vedle jiných celků i družstva Prague Lions, jehož manažerkou je Anna Kellnerová. Pražští lvi tak budou potřebovat co nejsilnější podporu domácích fanoušků, aby bylo možné jim držet palce nejenom během úvodního dne. Do nedělního finále se z páteční části probojuje už jen šest týmů a stejný počet jich z klání vypadne. 
 
Součástí akce je také jedinečná jezdecká show, v níž diváci uvidí poprvé v České republice netradiční disciplínu Horseboarding, kdy jezdec v sedle koně za sebou táhne skateboardistu na off-roadovém skateboardu. Velkou dávku adrenalinu nabídne i vystoupení skupiny Cali Voltige, která na koních předvádí akrobatické kousky označované jako džigitovka. 
 

Čtěte také: Sanne Thijssen o postupu do Prahy: Je skoro nepopsatelné, jak se cítím

 
Spojení akrobacie, tance a jízdy na koni představí v Praze Dajana Pfeifer. Přítomnému publiku ukáže také bezmeznou důvěru, kterou si může člověk s koněm vybudovat. Chybět letos nebudou v O2 areně opět vozatajové. Se svými čtyřspřežími se utkají při překážkové jízdě. V rámci artistické show pod taktovkou Michala Cabana návštěvníky jistě nadchnou vedle mnohých účinkujících i velké svítící loutky Dundu. Děti si ve fanzóně budou moci vyzkoušet mimo jiného přeskákat miniaturní parkur s překážkami Longines Global Champions Tour.
 
GC Prague Playoffs se letos uskuteční již popáté. Podrobnosti o programu najdou zájemci na webu www.pragueplayoffs.com, kde je také odkaz na on-line prodej vstupenek.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GC Prague Playoffs
Zdroj: tisková zpráva GC Prague Playoffs
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }