reklama 11B

Fenomenální slalom. Ideal King zařídil první rovinový triumf sezony

ikonka

Sedmiletý tmavý hnědák Ideal King ze stáje Leram se v pátek stal prvním letošním rovinovým vítězem v českém tréninku. Svěřenec Václava Luky o svém úspěchu v Quinté+ handicapu v Deauville rozhodl velkým finišem na posledních 150 metrech.
05.01.2024 21:18  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Po trojici překážkových vítězství v Cagnes-sur-mer a Pise zaznamenaly české stáje i první rovinový triumf roku 2024. Na all-weather dráze v Deauville se o něj postaral sedmiletý valach Ideal King ze stáje Leram, který pod Delphine Santiago ovládl v kurzu 16:1 Quinté+ handicap Prix du Pays d' Ouche (2500 m, 53 000 eur). Trenér Václav Luka tak zaznamenal svého prvního rovinového vítěze hned při premiérovém zahraničním výjezdu po novém roce.

Ostřílený francouzský specialista Ideal King přitom zdaleka neměl optimální průběh dostihu. Po startu chvíli své jezdkyni dával najevo, že mu tempo příliš není po chuti a Santiago si mohla oddechnout až v prvním oblouku, když se jí podařilo tmavého hnědáka "uklidit" k bariéře do balíku koní.

Do cílové roviny vbíhal Ideal King s minimální ztrátou na špici, leč uzavřen za hradbou koní. 300 metrů před cílem vypadala situace pro Lukova svěřence poměrně beznadějně, až za distancí se žokejce podařilo valacha vmanévrovat do volného prostoru uprostřed dráhy. Ideal King zareagoval na pobídky svým tradičním explozivním zrychlením a nedal nikomu šanci. V cíli měl k dobru 1 1/4 délky.

Pro reprezentanta stáje Leram to bylo páté vítězství při třicátém startu, avšak první na úrovni classe 2. Téměř celou kariéru strávil na francouzských drahách, jedinou výjimkou bylo loňské sedmé místo v Renomia Velké ceně českého turfu.

V Deauville se v pátek představila i jeho stájová kolegyně Mirissa, ve stejně dlouhém classe 3 Prix de Bernay (2500 m, 20 000 eur) se však pod Eddym Hardouinem nedostala přes třinácté místo.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE