Do Královic se vracejí parkuroví jezdci. Dorazí vítězky prvních závodů

ikonka

Zimní jezdecký pohár má v sobotu 18. února na programu druhé kolo parkurové části seriálu. To se opět uskuteční v Královicích u Slaného, kam kromě mnohých dalších dorazí i vítězky pohárových soutěží úvodního mítinku.
16.02.2023 16:36  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
O poznání nabitější startovní pole bude mít druhé pokračování Zimního jezdeckého poháru v parkurovém skákání. Do Královic je den před uzávěrkou přihlášek na seznamu bezmála sto padesát startujících. 
 
Jak uvedli pořadatelé v tiskové zprávě, pro některé se bude jednat o první závodní mítink letošního roku, pro jiné to bude navázání na úspěšný vstup do sezony z předminulého týdne.
 
Například v pony túře seriálu nebude chybět žádná z nejúspěšnější trojice jezdkyň, jimiž jsou Anna Urbanová, Helena Eva Kovářová a Eliška Perlíková. Celkem je do bodovaného pony hendikepu LP** nahlášeno patnáct dvojic. 
 
Takzvaná Small Tour se pojede opět na stupni obtížnosti L*, kdy překážky dosahují 115 centimetrů. Představí se v ní i loňský celkový vítěz této kategorie Miloslav Příhoda. Sedlat bude v tomto případě teprve šestiletého valacha Shambera. Přidat další body do žebříčku bude chtít i Jolana Štenglová, která byla při prvním kole druhá hned za Němcem Istvanem Szakolyiem. Průběžné pořadí národní série tak tato jezdkyně vede před dalším umístěným Alešem Peškou. Také on se do Královic po dvou týdnech vrací. Z dalších jezdců lze jmenovat Dominiku Hrubešovou, Denisu Vegrichtovou, Tomáše Hůlku či domácího Lukáše Sojku. 
 
„Marco Nagel a jeho kolegové z Německa předem avizovali, že na druhé kolo Zimního poháru do Královic nepřijedou. Jsou sice pravidelnými účastníky zimní série, ale některá kola vynechávají kvůli svým povinnostem doma. Mám ovšem již informaci, že na březnové kolo opět přijedou,“ prozradil ředitel závodů Aleš Suchánek v rozhovoru pro EquiRadio.
 
Zatím třináct jmen figuruje na soupisce pro velkou túru Zimního jezdeckého poháru, mezi nimiž je i loňská celková vítězka Darina Hochmanová, nejlepší jezdkyně prvního kola aktuálního ročníku Kateřina Mestenhauserová, dále Adéla Chrdlová, Kateřina Hanušová, Kateřina Růžičková, Petra Tvrdíková, Lukáš Matuška nebo již zmínění Tomáš Hůlka, Aleš Peška a Lukáš Sojka. Hlavní soutěž na úrovni S* s překážkami do 125 centimetrů by se měla jet jako jednokolová s finále, a tak je garantováno napínavé vyvrcholení sportovního dne.
 
Všechny soutěže bude možné sledovat nejen z ochozů kolbiště, ale také prostřednictvím živého vysílání internetové televize EquiTV.cz. Začátek je plánován na 8:30 hodinu. Další podrobnosti jsou na webu seriálu www.jezdeckypohar.cz.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský
Zdroj: tisková zpráva Zimního jezdeckého poháru