reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Pomalou bitvu elitních mílařů ovládl Cape Freedom

ikonka

Hlavním lákadlem nedělního odpoledne na závodišti Velká Chuchle byla 70. Velká květnová cena Renomia. Za ideálního počasí nastoupilo do tradičního mílařského vrcholu devět vyrovnaných soupeřů.
19.05.2019 20:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU EQUITV NAJDETE NA TOMTO ODKAZU

Před startem se nejvíce skloňovalo jméno pětiletého Noble Cliffse, do jehož sedla se po zdravotní pauze vrátil žokej Petr Foret. Stáj Pegas poslala do dostihu také loňského vítěze Velké jarní ceny Sagara s Adamem Florianem a hodně příznivců měli i Zock a čerstvý vítěz Memoriálu Jaroslava Maška Bridport.

Po startu se nikomu nechtělo dopředu. Na špici to vyneslo Mormilla s Martinou Havelkovou, ale nikdo nechtěl udávat tempo, a výsledkem byla velmi pomalá první polovina dostihu. Nakonec se chopil iniciativy Noble Cliffs, který začal pozvolna zrychlovat a zavedl pole do cílové roviny. 200 metrů před cílem se nadechl k velkému závěru osmiletý domácí odchovanec Tropical Bond a svěřenec trenéra Michala Kalčíka sahal po vítězství.

Ze zadní pozice ale nastoupil hnědák Cape Freedom pod Jaromírem Šafářem. Druhý z Velké dubnové ceny se provlékl mezi soupeři a po tuhém boji o krk zvítězil. Druhou příčku udržel Noble Cliffs před Tropical Bondem a Sagarem. Všech devět koní se v závěru vtěsnalo do pouhých čtyř délek.

Pro čtyřletého Cape Freedoma to bylo třetí vítězství kariéry. Hřebec stáje Russian Racing Syndicate z tréninku Arslangireje Šavujeva dosud sbíral na nejvyšší scéně jen umístění. Elitní mílaři vyběhli pomalý čas 1 minuta 41,75. Vítězka páté kategorie Imatra běžela o půl hodiny na stejné trati o 24 setin sekundy rychleji.

Nedělní odpoledne ve Velké Chuchli jinak patřilo tříletým koním. Druhé vítězství za sebou slavil populární ryzák Mireček, který v Ceně kurýrní služby Messenger na 1400 metrů o nos předstihl desetiletého veterána Lafranca.

Na 2400 metrů získal první letošní vítězství na české půdě pro stáj Lokotrans hnědák Bell Elysees, vlastnící stále přihlášku do Českého derby.





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE